بررسی رابطه رفتار اخلاقی با معنویت در بین افسران و درجهداران کلانتریهای شهر همدان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات فرهنگی پلیس، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JRL-7-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد منظمی تبار

استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

چکیده

از دیدگاه جامعهشناسان و بسیاری از متفکرین اجتماعی، معنویت و رفتارهای اخلاقی بهعنوان یکی از مزیتهای اساسی در دستیابی به موفقیت در سازمانها محسوب میشوند. به همین خاطر، یکی از راهبردهای اساسی نیروی انتظامی برای توسعه نظم و امنیت در کشور ارتقا و توسعه رفتار اخلاقی در سازمان ناجا است. لذا این تحقیق با هدف بررسی نقش معنویت در محیط کار کلانتریهای شهر همدان بر اساس مدل میلیمن و همکاران (۲۰۱۳) با رفتار اخلاقی بر اساس مدل لوزیر (۲۰۱۴) در سه بعد اجرا شده است. در این مطالعه روش تحقیق همبستگی بوده و ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه استاندارد، شامل پرسشنامه معنویت در محیط کار مشتمل بر ۱۲ گویه در سه بعد و پرسشنامه رفتار اخلاقی لوزیر (۲۰۱۴) با ۱۲ گویه و سه مولفه است. جامعه آماری پژوهش، کلیه افسران و درجهداران کلانتریهای شهر همدان هستند که به روش نمونهگیری خوشه­ای چند مرحله­ای ۳۸۴ نفر از آنان بهعنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج تحقیق نشان میدهند که کار بامعنا ۲۷/۰، احساس همبستگی ۴۳/۰، همسویی ارزشها ۶۳/۰ و معنویت در محیط کار ۳۷/۰ از تغییرات مربوط به رفتار اخلاقی افسران و درجهداران کلانتریهای شهر همدان را پیشبینی میکنند. بنابراین، نتیجه میگیریم که معنویت و ابعاد آن در محیط کار با رفتار اخلاقی افسران و درجهداران کلانتریهای شهر همدان رابطه مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

معنویت در محیط کار, رفتار اخلاقی کارکنان, کار بامعنا, احساس همبستگی, همسویی ارزشها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.