مروری بر بیوراکتور غشایی (MBR) به عنوان روشی کارا در تصفیه فاضلاب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_WSD-7-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام موحد

آزاد اسلامی

آپتین راهنورد

آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

نوع مقاله: کاربردی امروزه با توجه‏ به قوانین سخت‏گیرانه جلوگیری از آلودگی محیط‏زیست و همچنین اهمیت بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب، استفاده از فرآیندهایی که قادر باشند فاضلاب را با کارایی بالا تصفیه نمایند، مورد توجه ویژه‏ای قرار گرفته است. یکی از مکانیسم‏های بیولوژیکی و پر کاربرد تصفیه فاضلاب خانگی و صنعتی، لجن فعال است. میکروارگانیزمها ضمن مصرف اکسیژن، مواد آلی موجود در فاضلاب را تجزیه مینمایند. از مزایای این روش طراحی آسان، راهبری ساده، راندمان مطلوب در حذف مواد آلی و حساسیت کمتر در برابر تغییرات دمایی فصلی است. پس از اثبات کارایی مناسب لجن فعال در تصفیه انواع فاضلاب‏ها برای سازگار کردن این فرآیند با نیازمندی‏های متفاوت، اصلاحات و تغییرات مختلفی بر روی آن انجام شد. از معایب روش لجن فعال متعارف، نیاز به تجهیزات برقی و مکانیکی نسبتا زیاد، مشکلات بهره برداری، نیاز به فضای نسبتا زیاد برای احداث تصفیه‏خانه و راندمان پایین در جداسازی تمام مواد آلی معلق معمولی می‏باشد. روش بیوراکتور غشایی (MBR)، روشی برای رفع مشکلات لجن فعال به‏ویژه کاهش مراحل فرایند تصفیه (حذف ته‏نشینی و گندزدایی) و افزایش راندمان کاهش آلاینده آلی است که علی‏رغم استفاده از راکتور لجن فعال، مرحله جداسازی لجن از آب توسط یک سیستم میکروفیلتراسیون غشایی انجام می‏‏شود. این سیستم برای تصفیه فاضلاب‏های خانگی و صنعتی کارایی بالایی داشته و سال‏های اخیر توجه ویژه‏ای به آن شده است.

کلیدواژه ها

میکروفیلتراسیون, اولترافیلتراسیون, فرآیند غشایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.