بازاریابی اجتماعی در حوزه صنعت آب و فاضلاب با رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_WSD-7-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحکیم کلامی

گروه مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآبادکتول، ایران

هرمز مهرانی

گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی غزالی، قزوین، ایران

پرویز سعیدی

گروه مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآبادکتول، ایران

ابراهیم عباسی

گروه مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، علیآبادکتول، ایران

چکیده

کارکرد سیستماتیک بازاریابی همراه با تکنیکها و مفاهیم دیگر بهمنظور دستیابی به اهداف رفتاری خاص در راستای کسب نتایج اجتماعی، بازاریابی اجتماعی میباشد. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل بازاریابی اجتماعی در حوزه صنعت آب و فاضلاب کشور است. روش پژوهش کیفی و با راهبرد نظری داده بنیاد انجام شد. به این منظور با ۱۶ نفر از خبرگان و متخصصان به‏صورت هدفمند و با روش گلوله برفی مصاحبههای عمیق نیمه ساختاریافته انجام شد.دادهها به‏صورت منظم با استفاده از رویکرد استراوسی که با استفاده از گامهای تحلیل دادهها مشتمل بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی و تدوین یک الگوی منطقی با یک توصیف بصری از نظریه تولید شده تاکید دارد.پس از تمامی مراحل کدگذاری، مدل نهایی به‏دست آمد. یافتهها نشان داد، مقولههای اصلی راهبردی مدل شامل آموزش، گسترش ارتباطات و یادآوریکنندهها میباشد.مولفههای مقولهها به‏ترتیب شامل موارد ذیل هستند: بالابردن سطح آگاهی و آموزش همگانی، آموزش زنان خانهدار، آموزشهای غیرحضوری، تدوین مطالب آموزشی و برگزاری کلاسها و دورههای توجیهی و آموزش در مدارس برای مقوله آموزش. برگزاری نمایشگاهها، میزگردهای مطبوعاتی، نصب پوستر و عکس و پخش فیلم، چاپ شعارهای صرفهجویی و تبلیغات از رسانهها برای مقوله گسترش ارتباطات و نصب تراکتها و اعزام افراد یادآوریکننده جهت صرفهجویی به منازل برای مقوله یادآوریکنندهها بود و در نهایت، حفاظت و ذخیره منابع آب، کاهش هزینههای دولت و خانوارها، برقراری عدالت در توزیع آب، جلوگیری از جیرهبندی آب، جلوگیری از خروج ارز از کشور و ایجاد بستر رشد و توسعه اقتصادی کشور به عنوان پیامدهای مدل نهایی پژوهش شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

بازاریابی اجتماعی, تئوری رفتار برنامهریزی شده, نظریه داده بنیاد, پژوهش کیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.