بررسی و تحلیل فرصتهای سیاسی- امنیتی مرزهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: علوم و فنون مرزی، دوره: 2، شماره: 7
- کد COI اختصاصی: JR_BST-2-7_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 238
نویسندگان
چکیده
موضوع مرزها و امنیت آن در کنار چگونگی شکل گیری مرزهای ایران، یکی از مسائل عمده بحث جغرافیای سیاسی و راهبرد ملی جمهوری اسلامی ایران است. مرز به تنهایی موضوع بسیار مهمی است که مطالعه آن از ابعاد گسترده ای برخوردار است. هدف اصلی و اساسی این مقاله بررسی فرصتهای سیاسی - امنیتی مرزهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و بررسی تاثیر آن بر روابط مرزی دو کشور است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، تحلیلی - توصیفی و گردآوری آن پیمایشی است. به این نحو که اطلاعات لازم از اسناد و مدارک، تجربه ها و پیمایش حضوری پژوهشگران از مرز یادشده و . . . جمع آوری، سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، به اخذ نظر از صاحبنظران مرتبط اقدام شد. جدول ضرایب آلفای کرونباخ به دست آمده برای کل پرسش نامه (مقدار ۰/۸۷۵۲) بیانگر آن است که پرسش نامه تحقیق، از پایایی لازم برخوردار است. از دیدگاه پاسخگویان فرصت های ارتباط مرزبانان دو کشور با یکدیگر و انجام ملاقات های مرزی و گرایش اتباع آذری به ایران به علت لغو روادید یک طرفه از سوی ج. ا. ایران به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را بر روابط مرزی دو کشور دارند.کلیدواژه ها
مرز, ایران, آذربایجان, فرصتهای مرزی, امنیتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.