نقش و تاثیر فرآیند جهانی شدن شهرهای مرزی در امنیت و توسعه مناطق مرزی(استان آذربایجان غربی)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: علوم و فنون مرزی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BST-1-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی عظیمی

محمود گودرزی

چکیده

مفهوم جهانی شدن، جهان گرایی و جهانی بودن را می توان از مهمترین پدیده هایی دانست که زندگی انسان را در عصر حاضر تحت تاثیر خود قرار داده است . دراین میان ، کلیه شهرها در صدد پیوستن به شبکه شهرهای جهانی به منظوراستفاده از مزایای جهانی شدن می باشند. در این راستا شهرهای مرزی از این قاعده مستثنا نبوده و با توجه به شرایط ژئوپلیتیک که دارند نیازمند برنامه ریزی خاصی هستند. استان آذربایجان غربی به علت همجواری با سه کشور ترکیه ، جمهوری آذربایجان و منطقه خودمختار نخجوان، همچنین به علت موقعیت حساس ژئوپلتیک وژئواستراژیک به عنوان دروازه ورود و پل ارتباطی ایران با اروپا، بی شک جز مهمترین استان های ایران است. در این تحقیق سعی شده است با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و مطالعه کتابخانه ای به اهمیت جهانی شدن شهرهای مرزی و نقش آن در توسعه وامنیت مناطق مرزی پرداخته شود. نتایج تحقیق نشان می دهد که تعاملات و همکاریهای اقتصادی، سیاسی، نظامی با کشورهای همجوار، حل و فصل مسائل موجود در منطقه، جذب سرمایهگذاری های داخلی و خارجی ، تامین زیر ساختها، تقویت خدمات پشتیبانی (بانکی، اداری، ارتباطی و. . . ). نقش به سزایی در توسعه مناطق مرزی و ثبات امنیت در این مناطق دارد این امر می تواند شهرهای مرزی را در پیوستن به شبکه های شهرهای جهانی وشکوفایی روزافزون یاری نماید.

کلیدواژه ها

جهانی شدن, امنیت, آمایش مناطق مرزی, شهرهای مرزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.