واکاوی گردشگری مناطق مرزی بهمنظور تعادل بخشی ناحیهای مطالعه موردی: شهرستان سرپل ذهاب

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: علوم و فنون مرزی، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_BST-5-18_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شماعی

ماریا مرادی

محمد نظری

چکیده

گردشگری یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... است. استراتژی توسعه گردشگری در مناطق مرزی بهمنظور نگه داشت جمعیت و تامین امنیت و ارتقا تعاملات اجتماعی دارای اهمیت و ضرورت خاصی است. شهرستان سرپل ذهاب بهعنوان یکی از شهرستانهای مرزی استان کرمانشاه باوجود قابلیتهای گردشگری و جاذبههای توریستی فراوان از توسعه و پیشرفت قابل قبولی برخوردار نیست. هدف این پژوهش تبیین توانهای گردشگری در این شهرستان بهمنظور توسعه پایدار این ناحیه از کشور ازلحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است. جمعآوری داده و اطلاعات از طریق روشهای اسنادی و میدانی بهویژه مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه انجامشده است. پردازش دادهها و اطلاعات با مدل SWOT و QSPM صورت گرفته است. نتایج بهدستآمده مشخص میسازد این شهرستان از توانهای اکو توریستی قابلتوجهی برخوردار است. بعد از توانهای اکو توریستی، گردشگری تاریخی- فرهنگی که در پنج دهستان این شهرستان و حومههای آن موجود است زمینههای مساعدی برای توسعه گردشگری فرهنگی – تاریخی فراهم است. پیشنهاد میگردد بهمنظور تعادل بخشی ناحیهای برنامهریزی جامع و مدیریت بهینه گردشگری، توسعه زیرساختهای گردشگری اعم از مراکز استراحتگاهی و خدماتی، اطلاعرسانی و آموزش گروههای فعال در گردشگری و بازاریابی داخلی و خارجی در برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت شهری موردتوجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

گردشگری, گردشگری مناطق مرزی, تعادل بخشی ناحیهای, شهرستان سرپل ذهاب, توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.