رتبهبندی دروس مهارتی رشته مرزبانی، با قابلیت برونسپاری، با استفاده از تکنیک تاپسیس (TOPSIS)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: علوم و فنون مرزی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_BST-6-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم علیمردانی

سعید رمضان زاده

چکیده

شکلگیری روشهای جدید مدیریتی (که بر پایه کیفیت، سرعت و پیمانهای همکاری بنا شدهاند) باعث گردیده تا سازمانها از فعالیتهای جاری به برنامههای توسعهای، با استفاده از روشهای نوین مدیریتی چون برونسپاری روی آورند. هدف این پژوهش اولویتبندی دروس مهارتی رشته مرزبانی برای برونسپاری است. این پژوهش از نوع آمیخته و جامعه آماری آن شامل کلیه خبرگان، کارشناسان و مدیران دانشگاه و ناجا میباشد، که دارای تجربه و تخصص درزمینه مرزبانی و نیز آشنا با آموزش و موضوع برونسپاری هستند. نمونه آماری این پژوهش در دو مرحله کیفی و کمی پژوهش به ترتیب شامل ۱۳ و ۲۰ نفر بود که به شکل هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. روش جمعآوری اطلاعات در بخش کیفی علاوه بر بررسی اسناد و مدارک و ادبیات نظری و... شامل مصاحبههای عمیق و توزیع پرسشنامه محقق ساخته برای شناسایی معیارهای برونسپاری بود. روش تجزیهوتحلیل به کار رفته در این پژوهش؛ روش دلفی فازی، روش آنتروپی شانون و نیز روش تاپسیس است. یافتههای این پژوهش از میان ۵۰ معیار اصلی برای تصمیمگیری در خصوص برونسپاری مهارتهای رشته مرزبانی منجر به نهایی سازی ۱۷ معیار گردید. این معیارها در طراحی پرسشنامه زوجی تاپسیس جهت اولویتبندی دروس مهارتی رشته مرزبانی مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که سه مهارت کلیدی رشته مرزی که در اولویت برونسپاری قرار دارند به ترتیب عبارتاند از «بهکارگیری تجهیزات کنترل مرز»، «بهکارگیری جنگافزارهای نیمه سنگین» و «مهارت درگشت مرزی» و اولویت آخر جهت برونسپاری نیز مهارت «رزم انفرادی و تاکتیک گروه» است.

کلیدواژه ها

برونسپاری, روش تاپسیس, مرزبانی, دروس مهارتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.