انهدام زباله‌های خطرناک بیمارستانی با استفاده از فرآیند پیرولیز پلاسما

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود حسن پور

گروه الکترواستاتیک، مرکز تحقیقات مهندسی آذربایجان شرقی، پژوهشکده

محمدمهدی شفیع

سیفعلی نرمانی

جواد چیت ساز

چکیده

یکی از مهم‌ترین منابع آلودگی محیط زیست زباله‌ها و پسماندهای حاصل از فعالیت‌های بشری است که به شکل‌های مختلف در طبیعت رها می‌شود و یا برای نجات از آنها در طبیعت دفن می‌گردند. از طرف دیگر نیاز به صرف انرژی برای انهدام و یا تصفیه زباله‌ها باعث شده تا فکرهای نوینی در خصوص این معضل طرح و بررسی شود. برای بازیافت زباله‌ها و یا انهدام آنها بر حسب نوع زباله‌ها روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است. متداول‌ترین روش انهدام زباله‌ها تبدیل مستقیم زباله‌ها به انرژی با احتراق شیمیایی است. در اثر احتراق شیمیایی مواد، آلودگی هوا افزایش یافته و خاکستر زباله‌ها خود به عنوان زباله‌ای جدید تولید می‌گردد. این روش نمی‌تواند جواب‌گوی زباله‌های خاصی از جمله زباله‌های سمی و رادیواکتیو باشد. پیرولیز پلاسما روشی است نوین برای انهدام سالم زباله‌ها و دورریزهای خطرناک و بیمارستانی. در این مطالعه، انهدام سالم زباله‌ها با فن‌آوری پیرولیز پلاسما مورد بررسی قرار گرفته است. این تکنولوژی قادر است انواع زباله‌ها را بدون توجه به نوع آنها به مواد قابل استفاده و سازگار با محیط زیست تبدیل کند. میزان انتشار آلاینده‌های خطرناک حاصل از پیرولیز پلاسمای DC مورد بررسی قرار گرفته و مقادیر حاصله با مقادیر مجاز مقایسه گردیده است. نتایج حاکی از این است که این روش کاملا پاک و مقرون به صرفه بوده و منبعی مطمئن برای تولید گاز هیدروژن با خلوص بالا می‌باشد. برای انجام پیرولیز پلاسما زباله تحت تاثیر قوس حاصل از الکترودهای گرافیتی قرار گرفته و واکنش‌های پیرولیز انجام می‌شود. این قوس حاصل از تخلیه جریان DC می‌باشد. تخلیه قوسی توسط منبع تغذیه 50 کیلوواتی تامین می‌شود که دارای ولتاژ 125 ولت و حداکثر جریان قوس 400 آمپر می‌باشد. مشعل پلاسـما دارای کاتد تنگستنی خنک‌شونده با آب و آند گرافیتی می‌باشـد. دمای قوس پلاسـما به حدود ºC 1000 می‌رسد که از این دما برای ذوب کردن زباله‌های فلزی استفاده می‌شود؛ سپس مواد حاصل جهت استفاده در مصالح ساختمانی به کار می‌‌روند. برای پیرولیز پلاسما نیاز به اکسیژن وجود ندارد و محصولات واکنش نیز سرشار از هیدروژن می‌باشند. از طرف دیگر، پیرولیز مواد با جرم سنگین باعث شکسته شدن مواد به اجزای سازنده آن ‌شده، از ایجاد مواد سمی همانند NOx و یا Dioxin جلوگیری می‌کند. نمونه‌ای از این سیستم در آمریکا برای انهدام مواد آغشته به کلر به مرحله اجرا رسید که دارای بازدهی در حدود 99/99% برای انهدام زباله‌های آلی بود. این سیستم توانست ماده سمی Dioxin را که از احتراق مواد آلی حاصل می‌شود تا مقدار ppm 0/000009- 0/000005 کاهش دهد.

کلیدواژه ها

پیرولیز پلاسما، زباله‌های جامد، هیدروژن ، آلاینده‌های خطرناک، سازگار با محیط زیست.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.