عوامل موثر بر افزایش نرخ کلیک و اعتمادپذیری کاربران در تبلیغات شخصی شده آنلاین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت کسب و کار بین المللی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBA-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احمدی

استادیار دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

داود احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت جهانگردی ، گرایش مدیریت بازاریابی گردشگری دانشگاه پیام نور کرج

چکیده

بازاریابی دادهمحور به عنوان استراتژی مطالعه روی رفتار مشتریان با تکیه بر تحلیل کلاندادهها، به پیشبینی رفتارهای آنان و افزایش نرخ بازگشت سرمایه کمک خواهد کرد. بسیاری از ایرانیان به ویژه جوانان از کاربران شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی به شمار میروند و در معرض تبلیغات این شبکهها قرار میگیرند. در پژوهش حاضر با روش پیمایشی و با نمونهگیری در دسترس و گلولهبرفی، ۴۴۶ نفر از دانشجویان دانشگاههای تهران و نزدیکان آنها که کاربر شبکه اجتماعی اینستاگرام هستند مورد بررسی قرار گرفتند. به این منظور از الگوی مفهومی مبتنی بر نظر مصرفکنندگان در خصوص عوامل اصلی تاثیرگذار بر افزایش کلیک در تبلیغات آنلاین شخصیشده استفاده شده است. یافتههای تحقیق حکایت از آن دارد که تصمیم مصرفکننده برای کلیک روی تبلیغ با توجه به متغیرهایی چون آشنایی قبلی با برند، جذابیت بصری، درگیری ذهنی با محصول و کیفیت اطلاعات برای مصرفکننده گرفته میشود. از این رو، اعتماد در فرآیندهای جذابیت بصری و کیفیت اطلاعات نقش واسطهای را ایفا میکند و در اراده و تصمیم کاربران به کلیک روی تبلیغ اثرگذار است. رعایت حریم خصوصی و نگرانی مصرفکننده در خصوص عدم رعایت این حریم موجب میشود درگیری ذهنی درباره محصول افزایش یابد و از میزان اعتماد و تصمیم مصرفکننده به کلیک بکاهد. بر اساس نتایج پژوهش، تبلیغات شخصیشده دقیق هر چند اهداف بالاتری را در نظر داشته باشد اما ممکن است روی نگرانی مصرفکننده از حریم خصوصی اثر منفی بگذارد و به تضعیف اهداف خود منجر شود.واژگان کلیدی: تبلیغات آنلاین شخصیشده، بازاریابی دادهمحور، شبکههای اجتماعی، مشتریطبقه بندی M۳۷, M۳۱:JEL

کلیدواژه ها

تبلیغات آنلاین شخصی شده, بازاریابی دادهمحور, شبکههای اجتماعی, مشتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.