تدوین مدل ساختاری سازگاری اجتماعی براساس خودکارآمدی تحصیلی و عملکرد خانواده با میانجی گری راهبردهای فراشناختی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه روان شناسی تربیتی، دوره: 16، شماره: 56
- کد COI اختصاصی: JR_JEP-16-56_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 595
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، کردستان، ایران (نویسنده مسئول)
دانشیار، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج ، کردستان، ایران
استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، کردستان، ایران
استادیار، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، کردستان، ایران
چکیده
از آنجا که زندگی به طور مداوم در حال تغییر است و انسان با چالشهای تازه وزیادی روبهرو میشود، بنابراین سازگاری با خود و محیط اطراف برای موجود زنده یک ضرورت میباشد. هدف از این تحقیق تدوین مدل ساختاری سازگاری اجتماعی بر اساس خودکارآمدی تحصیلی و عملکرد خانواده با میانجگری راهبردهای شناختی بود. روش پژوهش همبستگی از نوع تحقیقات توصیفی بود. جامعه آماری دانشجویان پرستاری (کارشناسی- ارشد) دانشگاه علوم پزشکی کردستان بوده که جمعا ۸۳۰ نفر میباشد و براساس جدول مورگان و از طریق روش نمونهگیری تصادفی طبقهی ۲۲۰ نفر (۱۱۰ نفر پسر، ۱۱۰ نفر دختر) نمونه انتخاب شده است. نتایج به دست آمده، مناسب بوده مدل ساختاری سازگاری اجتماعی با عملکرد خانواده و خودکارآمدی تحصیلی با میانجیگری راهبردهای فراشناختی بر روی دانشجویان پرستاری را با دادههای تجربی را نشان داد.تحلیل ساختاری همچنین نشان داد که دو متغیر عملکرد خانواده و باورهای خودکارآمدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق فراشناخت دانشجویان بر روی سازگاری اجتماعی دانشجویان تاثیر معناداری دارد و متغیر فراشناخت نیز به صورت مستقیم بر روی سازگاری اجتماعی دانشجویان تاثیر معناداری دارد. نظر به تاثیرگذاری عوامل محیطی که خود همیشه در حال تغییر مداوم است، توجه به توانایی سازگاری با این شرایط، بایسته است، در نتیجه توجه به علل تاثیرگذار بر سازگاری اجتماعی، ضروری است.کلیدواژه ها
سازگاری اجتماعی, خودکارآمدی تحصیلی, عملکرد خانواده, راهبردهای فرا شناختیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.