تحلیل رابطه سرمایههای روان شناختی- اجتماعی با تمایل جوانان به خردهفرهنگ گروههای خارجی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه روان شناسی تربیتی، دوره: 16، شماره: 56
- کد COI اختصاصی: JR_JEP-16-56_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 320
نویسندگان
استادیار رشته جامعه شناسی، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات علوم اجتماعی، تهران، ایران (نویسنده مسئول)
استادیار رشته مدیریت پیشگیری از جرم و عضوهیات علمی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات علوم اجتماعی، تهران، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف رابطه سرمایههای روانشناختی- اجتماعی با تمایل جوانان به خردهفرهنگ گروههای خارجی انجام شد. تحقیق به لحاظ هدف بنیادی وبه لحاظ روش همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ میباشند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۲۰۰ نفر به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش برای اندازهگیری سرمایه روانشناختی و سرمایه اجتماعی به ترتیب از پرسشنامههای لوتانز و آوولیو(۲۰۰۷) محققساخته مورد استفاده قرار گرفت. برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب ۸۳/۰ به دست آمد. جهت تحلیل یافتهها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیری و آزمون T) استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان میدهد بین سرمایه روانشناختی و خردهمولفههای آن (، تابآوری، خوشبینی) و سرمایه اجتماعی و مولفههای آن (اعتماد و تعهد) با تمایل به خردهفرهنگ گروههای منحرف رابطه معناداری معکوس وجود دارد. نتایج رگرسیون چندمتغیره نیز رابطه مولفههای تابآوری، خوشبینی، اعتماد اجتماعی و تعهد اجتماعی با تمایل به خردهفرهنگ گروههای منحرف را تایید کرد. با توجه به رابطه معکوس مولفههای اعتماد و و تعهد اجتماعی با تمایل به خرده-فرهنگ گروههای منحرف، میتوان نتیجه گرفت که با افزایش اعتماد و و تعهد اجتماعی در میان جوانان میتوان از تمایل آنان به گروههای انحرافی کاست. همچنین ضریب تاثیر متغیر تابآوری و خوشبینی به ترتیب برابر با ۲۴۸/۰- و ۲۲۴/۰- به دست آمد که میتوان نتیجه گرفت که هر چه افراد دارای تابآوری و خوشبینی بالایی باشند، تمایل کمتری به انجام خردهفرهنگ منحرف دارند.کلیدواژه ها
سرمایه روانشناختی, سرمایه اجتماعی, تمایل به عضویت, خردهفرهنگاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.