طراحی و تبیین پیامدهای همکاری رقابتی برای ورود به بازار در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت کسب و کار هوشمند، دوره: 9، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_IMS-9-34_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام وحیدینیا

دانشجوی دکتری، مدیریت بازاریابی بینالملل، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.(نویسنده مسئول مقاله)؛E.Vahidinia@gmail.com

معصومه حسینزاده شهری

عضو هیئتعلمی، دکتری مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.

سید حمید خداداد حسینی

استاد، دکتری مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

ندا عبدالوند

دانشیار، دکتری مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

چکیده

شرایط سخت بازارهای فرا رقابتی امروز، نه­تنها هزینه­ و ریسک ورود به بازار را بهطور چشم­گیری افزایش داده، بلکه موجب شده تا سازمان­های نوپا در بدو ورود به بازار شکست بخورند. همکاری­های رقابتی، نوعی پارادایم فکری است که در پاسخ به مسائل بازارهای امروزی مطرح شد. در همکاری­های رقابتی، بازیگران اقتصادی از طریق همکاری با یکدیگر به خلق ارزش پرداخته درحالیکه بهصورت همزمان برای کسب سهم بیشتری از همان ارزش در حال رقابت هستند. یکی از مسائل مهم پیش روی تصمیم­گیرندگان در پروژه­های همکاری رقابتی، این است که چگونه باید پیامدهای این نوع همکاری­ها را مورد ارزیابی قرار داده و تصمیم به ورود یا عدم ورود و همچنین ادامه یا قطع این همکاری­ها نمود؛ بنابراین، هدف این پژوهش نیز طراحی و تبیین پیامدهای همکاری رقابتی در ورود به بازار در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران است که ابتدا با استفاده از استراتژی نظریه داده بنیاد چندگانه به تحلیل داده­های حاصل از مرور نظام­مند ادبیات در بازه زمانی ۱۵ سال اخیر پرداخته، سپس مصاحبه با ۱۶ نفر از خبرگان صورت گرفته است. نهایتا مدلی توسعه دادهشده که در آن پیامدهای همکاری رقابتی در سه گروه «عملکرد برند»، «عملکرد صنعت» و «عملکرد ورود به بازار» تبیین شده ­است.  

کلیدواژه ها

مکاری رقابتی, ورود به بازار, پیامدهای همکاری رقابتی, نظریه داده بنیاد چندگانه, صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.