بهبود عملکرد واحدهای تصمیمگیرنده کارا با استفاده از روش تقاطع ابرصفحههای سازای مجموعه امکان تولید در تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی، دوره: 18، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMS-18-58_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر مرادی مجد

دانشجوی دکتری گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد رشت

علیرضا امیرتیموری

استاد گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، ایران

سهراب کردرستمی

استاد گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

محسن واعظ قاسمی

استادیار گروه ریاضی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

تحلیل پوششی داده ها (DEA) یک تخمینگر است. این تخمینگر سعی می کند که یک ارتباط بین ورودی های متعدد و خروجی های متعدد و همچنین تکنولوژی تولید را تخمین بزند. DEA واحدهای تصمیم گیرنده (DMU) را به دو بخش واحدهای کارا و واحدهای ناکارا تقسیم بندی میکند. در این صورت واحدهای کارا مرجعی برای واحدهای ناکارا خواهد بود. در مدلهای سنتیDEA بهبود کارایی تنها برای واحدهای ناکارا صورت می گیرد و واحدهای کارا بدون تغییر باقی می مانند. اما از آنجا که تکنولوژی تخمینزده شده همواره از تکنولوژی واقعی کوچکتر است یا به عبارت دیگر این تکنولوژی تخمینزده شده همواره زیر مجموعهای از تکنولوژی واقعی میباشد بنابراین میتوان آن را به میزان بسیار کمی گسترش داد. در نتیجه می توان راهکاری برای بهبود واحدهای کارا نیز ارایه کرد. در این مقاله الگوریتمی جهت گسترش مجموعه امکان تولید (PPS) با توجه به خواص هندسی آن و همچنین بهبود واحدهای کارا ارایه می شود. این کار به وسیلهی ساختن واحدهای مجازی خارج از مجموعه امکان تولید انجام می شود. همچنین به منظور تشریح روش مطرح شده مثالهای عددی و کاربردی ارایه میشود.

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی دادهها, واحدهای تصمیمگیرنده, مجموعه امکان تولید, ابرصفحه سازا, تکنولوژی واقعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.