تاثیر گیاه زوفا، آسپیرین و ویرجینیامایسین بر عملکرد رشد، ایمنی و شاخصهای آسیت در جوجههای گوشتی تحت تنش سرمائی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 22، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-22-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظر اکبری زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام ، ایران.

علی خطیب جو

استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام ، ایران.

صیفعلی ورمقانی

استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام، ایران.

هوشنگ جعفری

بخش تحقیقات علوم دامی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

علی نقی شکری

استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام ، ایران.

چکیده

هدف از این آزمایش، بررسی تاثیر پودر گیاه دارویی زوفا، پادزیست ویرجینیامایسین و آسپرین بر عملکرد، پاسخ ایمنی و شاخصهای آسیت در جوجههای گوشتی تحت تنش سرمائی بود. تعداد ۵۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس۳۰۸، در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج تیمار، پنج تکرار و ۲۰ جوجه در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل ۱) جیره پایه بدون افزودنی، ۲ و ۳) به ترتیب جیره پایه حاوی ۳۰۰ گرم در تن پادزیست ویرجینیامایسین یا داروی آسپیرین، و ۴ و ۵) به ترتیب جیره پایه حاوی ۰/۵ و یک درصد پودر گیاه زوفا بودند. خوراک مصرفی، وزن بدن و شاخص بازده تولید اروپائی پرندگانی که جیرههای حاوی پودر گیاه زوفا ( ۰/۵ و یک درصد) دریافت کردند از پرندگان شاهد بیشتر بود و این پرندگان ضریب تبدیل بهتری داشتند (۰/۰۵ > P ). تغذیه پرندگان با جیرههای حاوی پودر گیاه زوفا یا آسپرین، درصد تلفات آسیتی، هماتوکریت و شاخص آسیت (نسبت وزن بطن راست به کل بطنها) را در ۴۲ روزگی کاهش داد (۰/۰۵ > P ). اثر تیمارهای آزمایشی بر عیار پادتن علیه نیوکاسل و آنفلوانزا و وزن نسبی بورس فابرسیوس، تیموس و طحال جوجههای گوشتی در ۴۲ روزگی معنیدار نبود. با توجه به نتایج آزمایش حاضر، افزودن آسپرین یا پودر گیاه داروئی زوفا به جیره در شرایط تنش سرمائی میزان بروز آسیت و تلفات ناشی از آن را کاهش می دهد.

کلیدواژه ها

آسپرین, پاسخ ایمنی, تنش سرمائی, جوجه گوشتی, گیاه داروئی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.