بررسی وضعیت سلامتی و ارتباط شاخص توده بدنی با چربی احشایی و توده استخوانی در بالغین سالم
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 21، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-21-3_004
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماریهای غیرواگیر، فراوانترین عامل مرگ و میر زودرس در دنیا هستند. سبک زندگی کمتحرک و تغذیه ناسالم زمینهساز افزایش توده چربی آزاد، چربی احشایی، کاهش توده استخوانی و بیماریهای غیرواگیر است. در این پژوهش وضعیت سلامتی افراد ظاهرا سالم بررسی شده و همبستگی بین شاخص توده بدنی با میزان چربی احشایی و توده استخوانی آنان ارزیابی گردید.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی با نمونهگیری در دسترس بر روی ۴۰۰ نفر داوطلب انجام شد. معیار ورود، امضا فرم رضایت آگاهانه و معیار خروج، عدم رضایت، مصرف غذای سنگین، ورزش شدید، قاعدگی زنان و بیماری آشکار بود. جهت ارزیابی بدن شرکتکنندگان از دستگاه آنالیز بدن تانیتا استفاده شد. همبستگی بین شاخص توده بدن با چربی احشایی و توده استخوانی با روشهای آماری بررسی شده و از آنالیز رگرسیون برای پیش بینی متغیرهای وابسته فوق از روی شاخص توده بدنی استفاده گردید.
یافتهها: شرکتکنندگان شامل ۳/۴۳% مرد و ۷/۵۶% زن بود. ۵/۵۱% کل افراد دارای اضافه وزن و ۹/۱۰% چاق بودند. زنان و مردان به ترتیب در ۸/۳۳% و ۵۷/۲۸% موارد توده چربی بیش از حد و ۵۷/۷۴% و ۷/۵۴% کاهش توده استخوانی داشتند. چربی احشایی در ۸/۱۵% افراد بالا و در ۱% خیلی بالا بود. ضریب همبستگی پیرسون بین شاخص توده بدنی و چربی احشایی ۵۶۸/۰ بود که از نظر آماری معنیدار است.
بحث و نتیجهگیری: افراد به ظاهر سالم، از سلامت کافی برخوردار نبوده و دارای فاکتورهای خطر مهمی چون افزایش چربی احشایی و کاهش توده استخوانی هستند که زمینهساز بیماریهای مزمن است. فعالیت کلینیکهای پیشگیری میتواند در افزایش درک خطر، پیشگیری از بیماری و ارتقای سلامت افراد موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده محبوبی
Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
عباس نورمحمدی
Research Center of Aerospace Medicine, Faculty of aerospace and subaquatic medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
امیر نظامی اصل
Research Center of Aerospace Medicine, Faculty of aerospace and subaquatic medicine, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
علیرضا مظلوم فاضل
Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سیده عاصفه موسوی
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهدیه دعایی
Aja University of Medical Science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :