نقش ترویج کشاورزی در توسعه بکارگیری فناوری زیستی (بیوتکنولوژی) در میان کشاورزان
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: RCFBIO01_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1328
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی د
چکیده
با توجه رشد سریع جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای غذای بیشتر و بهتر، تهدیدهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، استفاده ازفناوریهای نوین و جایگزینی محصولات اصلاح ژنتیک شده به هدف تولید محصولات غذایی و بالا بردن کارایی تولید و کاهش مشکلات زیست محیطی ضروری به نظر میرسد. فناوری زیستی به عنوان فناوری نوین و خاص قرن 21 شناخته شده و میتواند در عرصه کشاورزی ضمن افزایش بهرهوری، رشد و نمو گیاهان و مسائل مرتبط با محیط زیست، حفاظت پایدار اکوسیستم و کشاورزی پایدار را فراهم کرده و بشر را در تأمین غذای مورد نیاز جمعیت انبوه آینده، یاری کند. لذا توسعه پذیرش و بکارگیری بیوتکنولوژی بسیار حایز اهمیت میباشد. پذیرش و کاربرد ایدهها، روشها و تکنولوژیهای نوین توسط افراد یک نظام اجتماعی، در حقیقت نیازمند ایجاد تغییر در رفتار و بینش افراد است، در این راستا یکی از عوامل مؤثر در پذیرش فناوری زیستی، نهاد ترویج کشاورزی است. این مطالعه به روش تحلیلی، ضمن بررسی اهمیت فرایند بهرهگیری از بیوتکنولوژی و اهمیت بیوتکنولوژی در کشاورزی و امنیت غذایی، مجموعه نقشهای مؤثر و کاربردی نهاد ترویج کشاورزی را در این زمینه معرفی می نماید. آنچه مسلم است ترویج کشاورزی با برگزاری آموزشهای ضروری و کلاسهای توجیهی برای کشاورزان و برقراری ارتباط با کشاورزان زمینه را برای افزایش سطح دانش، آگاهی مخاطبان و اصلاح نگرش ها یا رفتارهای آنان در جهت پذیرش کشت گیاهان تراریخته و تغییر ژنتیک یافته و توسعه بیوتکنولوژی فراهم میکندکلیدواژه ها
بیوتکنولوژی، ترویج کشاورزی، امنیت غذایی، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.