تاثیر عوامل غیر معرفتی در شکلگیری باور از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه سراج منیر، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SERAJ-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن میری

دانشجوی دانشگاه قم

چکیده

معرفت و بهطور خاص باور و اعتقاد آدمی، یکی از مهمترین ارکان در تعیین هویت انسان و شکلگیری فرد و اجتماع است که از دیرباز مورد توجه و پژوهشهای فراوانی از دیدگاههای مختلف بوده است. یقینا باورهای انسانی همانند سایر پدیدههای دیگر، همانگونه که در برخی از امور تاثیرگذار است، از عوامل و علل معرفتی و غیر معرفتی نیز اثر میپذیرد. قرآن کریم، این تاثیرگذاری و تاثیرپذیری معرفت را با همهی ابعاد آن مورد توجه قرار داده است و ضمن بیان فرایندها و روندهای این تعامل، هنجارها و بایستههای این تعامل را برای دستیابی انسان به سعادت و کمال بیان فرمودهاست. این مقاله ضمن بیان نکاتمقدماتی، سنت گذشتگان را بهعنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر باور از دیدگاه قرآن کریم بررسی میکند. اهمیت این دست از مباحث، از آنروست که یکی از راههای اسلامیسازی علوم، طراحی نظریهای سامانمند و جامع دربارهی هنجارهای باور براساس قرآن کریم و سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (علیهمالسلام) است

کلیدواژه ها

یقین, باور, علم, قرآن, سنت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.