ترویج بکارگیری گیاهان تراریخته، راهبردی مؤثر برای توسعه کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: RCFBIO01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1007
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی د
چکیده
امروزه راهکار منطقی برای افزایش رشد جمعیت، مسئله تأمین غذا و دستیابی به توسعه پایدار، سرمای هگذاری بر روی تحقیقات بیوتکنولوژی و بهره گیری از گیاهان تراریخته است. بدیهی است فناوری زیستی میتواند ضمن افزایش بهینه تولید محصولات کشاورزی در عرصه کشاورزی و توجه به مسائل مرتبط با محیط زیست، حفاظت پایدار اکوسیستم و کشاورزی پایدار را فراهم نماید. بنابراین استفاده درست از بیوتکنولوژی کشاورزی میتواند نقش مهمی در توسعه پایدار و جلوگیری از تهدیدات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و آلودگی محیط زیست، داشته باشد. لذا این مطالعه به روش مروروی- تحلیلی ضمن اشاره به ماهیت و مزایای بیوتکنولوژی، ماهیت و اهمیت گیاهان تراریخته، راهکارها و توصیههایی را جهت ترویج بیوتکنولوژی و استفاده از گیاهان تراریخته ارائه مینماید. مطابق بررسی از مهمترین مزیتهای بکارگیری گیاهان تراریخته توسط کشاورزان شامل کاهش مصرف سموم شیمیایی ، افزایش برداشت محصول از واحد سطح، کاهش هزینههای تولید و سود خالص بیشتر برای کشاورزان، حفاظت از محیط زیست و کاهش احتمال مسمومیت ناشی از عمل سمپاشی در بین کشاورزان و خانوادههای آنها میباشدکلیدواژه ها
بیوتکنولوژی، گیاهان تراریخته، امنیت غذایی، توسعه پایدار کشاورزیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.