بررسی استفاده از علف های هرز آبزی در تصفیه فاضلاب

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین تکدستان

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز و دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی ع

محمدعلی ززولی

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و دانشجوی دکترا ت مهندسی بهداشت محیط

طیبه رئیسی

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط - دانشکده بهداشت – دانشگاه علوم

چکیده

استفاده از علف های هرز آبی یک روش طبیعی تصفیه فاضلاب محسوب میشود کـه بـرخلاف برکه های تثبیت فاضلاب که اغلب پسابی با کیفیت پایین از نظر مواد معلق و BOD دارند بـاای ن روش تصفیه میتوان بر برخی از مشکلات برکه تثبیت غلبه کرد . مکانیسم اصلی تصفیه فاضلاب توسط علفهای هرز آبزی همانند سیستم های متداول لجن فعـال و صافی چکنده ته نشینی فیزیکی ، متابولیسم باکتریایی می باشد . بدلیل اینکه گیاهان یک بستر حمایتی برای رشد و چسبیدن باکتریها فراهم میکنند در نتیجه سیستم های تـصفیه فاضـلاب بـا ایـن روش را میتوان با صافی چکنده افقی کم بار معادل دانست . علفهای هرز آبزی در جذف BOD ، حذف جامدات ، حذف نیتروژن ، حذف فسفر ،حذف فلـزات سنگین ،حذف موادآلی مقاوم و حذف باکتریها و ویروسها موثرند که توسط مکانیسم های مختلف انجـام میگیرد . اثر هر مکانیسم به طرح و مدیریت سی ستم فاضلاب ، کیفیت فاضلاب ورودی و عوامـل اقلیمـی محیطی بستگی دارد . از مهمترین مکانیسم فیزیکی حذف توسط علف های هرز آبزی میتوان ته ن شینی ، فیلتراسیون و جذب سطحی رانام بردواز مهمترین مکانیسم شیمیایی حذف میتـوان ترسـیب ،جـذب سطحی و تجزیه شیمیایی و از مکانیسم بیولوژیکی حذف متابولیسم باکتریایی ، متابولیسم گیاهی ،جذب گیاهی و مرگ ومیر طبیعی را میتوان نام برد که توسط ریشه و ساقه انجـام میگیـرد . برگهـا و سـاقه در قسمتهای سطحی آب باعث کاهش نفوذ نور خورشید در نتیجه مانع رشد جلبکهای معلق ، کاهش اثرات باد بر آب ، کاهش انتقال گاز بین آب واتمسفر و انتقال اکسیژن از بر گها به سطح ریشه میشوند . هدف از ارائه این مقاله شناخت انواع علفهای آبزی موثر در ت صفیه فاضـلاب، شـناخت عملکـرد و مکانیسم تصفیه ، مقایسه آن با سی ستم های متداول تصفیه فاضلاب از نظر هزینه و انـرژی و رانـدمان و تعیین راندمان مبانی و طراح آن می باشد .

کلیدواژه ها

تصفیه فاضلاب ، علف هرز آبزی ، مکانیسم حذف ، مبانی طراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.