نقد دیدگاه وجود خرافات ضد علم در قرآن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دوفصلنامه قرآن و علم، دوره: 10، شماره: 18
- کد COI اختصاصی: JR_MIUQU-10-18_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 341
نویسندگان
چکیده
وجود خرافات ضد علم در قرآن، در واقع، زیر مجموعه بحث کلان تری با عنوان «قرآن و فرهنگ زمانه» است که از ناحیه مستشرقان وارد فضای قرآنی شده است و بعد از آن از سوی برخی اندیشمندان مسلمان نیز پیگیری شده است. مسئله این است که آیا قرآن از فرهنگ زمانه تاثیر پذیرفته است یا نه؟ در این نوشتار دیدگاه دکتر جعفر نکونام درباره وجود خرافات ضد علم در قرآن مورد بحث و نقد قرار گرفته است. قبول وجود خرافات حتی از باب جدل و تمثیل مستلزم سیالیت دلالت متن، فرو کاستن بخشی از متون وحیانی به شواهد تاریخی، غیر قابل بهرهبرداری، بیاعتبار شدن قرآن، سرایت اشکال به تمام دین و ... است. وجود جن خرافهای است که به نظر ایشان از باب جدل و تمثیل در قرآن بیان شده و در این نوشتار بدان پرداخته است. وجود جن با توجه به آیات زیادی که در قرآن درباره آن وجود دارد و نیز روایات بسیار زیاد قابل انکار نیست و تنها دلیل بر نفی وجود آن، صرفا استبعاد و اثبات نشدن آن از سوی علوم تجربی امروزی است.کلیدواژه ها
قرآن, علوم تجربی, خرافات, فرهنگ زمانه, جن, جعفر نکوناماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.