شناسایی متغیرهای حالت یک هوانورد با استفاده از فیلتر ترکیبی کالمن / اچ- بینهایت فازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-17-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی کاظمی

استادیار، دپارتمان مهندسی مکانیک، آموزشکده شهید مفتح همدان، دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان، ایران .

مجتبی معصوم نژاد

استادیار، دپارتمان مهندسی مکانیک، دانشکده شهید چمران رشت، دانشگاه فنی و حرفه ای استان گیلان، ایران.

نعمت اله عسکری

عضو هیئت علمی، دپارتمان مهندسی مکانیک، آموزشکده امام خمینی بهشهر، دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، ایران .

چکیده

یکی از مهمترین مشکلات در مهندسی کنترل تخمین متغیرهای حالت یک سیستم دینامیکی با استفاده از داده های اندازهگیری شده مخدوش با نویز است. تخمین به کمک فیلتر ترکیبی کالمن/ اچ بینهایت یکی از روشهای قدرتمند تخمین است که یک روش غیر تصادفی میباشد. بهعبارتدیگر در این روش اندازهگیریها و متغیرهای مدنظر تخمین نویزی بوده و اطلاعات دقیقی در مورد آنها وجود ندارد. در سیستمهای دینامیکی با نویزهای شدید هیچ تضمینی برای ثابت ماندن مقادیر کوواریانس نویزهای فرآیند و مشاهدهگر در طی زمان وجود ندارد، بنابراین بهتر است که بهطور پیوسته مقادیر کوواریانس نویزهای فرآیند و مشاهدهگر در الگوریتم فیلتر تخمین بهینه تغییر یابد، تا بتواند تخمین درستی از متغیرهای حالت سیستم ارائه دهد. در این مقاله یک راهبرد تطبیقی جدید از فیلتر ترکیبی کالمن/ اچ-بینهایت بر پایه منطق فازی برای تنظیم ماتریس­های کوواریانس نویزهای فرآیند و اندازهگیری ارائه شده است. سیستم فازی در هر مرحله از فرآیند با استفاده از اختلاف موقعیت و سرعت واقعی بالن و مقدار مشاهده شده توسط مشاهدهگر، یک عامل تطبیقی برای بروزرسانی مقادیر ماتریس کوواریانس تولید می­کند. به این طریق فیلتر ترکیبی کالمن/اچ-بینهایت فازی میتواند متغیرهای حالت سیستم را دقیقتر تخمین زده و درنتیجه همواره مقدار تابع میانگین مجذور مربعات خطای تخمین حداقل میگردد.

کلیدواژه ها

فیلتر کالمن, فیلتر اچ-بینهایت, شناسایی متغیرهای حالت, هوانورد, منطق فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.