وجه نمایی در رمان «شوهر عزیز من» ، بر پایه دیدگاه فاولر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه زبان پژوهی، دوره: 13، شماره: 38
- کد COI اختصاصی: JR_JLRZ-13-38_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 384
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، ایران
دکترای تخصصی زبان و ادبیات فارسی، استادیار گروه زبان وادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، ایران
دکترای تخصصی زبان و ادبیات فارسی، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، ایران
چکیده
در هر متنی، باورها، احساسات، پیشداوریها و نگرش شخصی نویسنده آن، به گونهای بروز پیدا میکند که بیانگر موضع و جهتگیری نگارنده آن است. یکی از مقولههای مهم دستوری که جهتگیری نویسنده را در یک متن نشان میدهد، «وجهیت» است. در پژوهشهایی که تاکنون در پیوند با بررسی وجهیت در رمانهای زنهای ایرانی انجام شده، وجهیت فقط به «وجه فعل» محدود شده و به دیگر سازههای وجهساز توجه نشدهاست؛ در صورتیکه این جهتگیری افزون بر وجه فعل، در مقولههای دیگر دستوری همچون قید و صفت نیز بروز پیدا میکند. در این پژوهش، مقوله «وجهیت» در رمان «شوهر عزیز من» نوشته «فریبا کلهر» مورد بررسی قرار میگیرد. هدف پژوهش حاضر این بود که مشخص شود چه گونههایی از وجهیت در این رمان به کار رفته و هر کدام از این گونههای وجهیت، بیانگر چه جنبههائی از سبک زنانه است. گونههای پرکاربرد وجهیت در این رمان، بر مبنای الگوی فاولر (Fowler, ۲۰۱۶) و با بهرهگیری از نظریههای مطرحشده در کتاب سبکشناسی محمود فتوحی (Fotuhi, ۲۰۱۲) مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی نشان میدهد که کاربرد این گونهها، بیشتر بیانگر مفهوم تردید و نبود اطمینان است که از جمله ویژگیهای سبک زنانه به شمار میرود.کلیدواژه ها
سبکشناسی, وجهیت, سبک زنانه, فریبا کلهر, شوهر عزیز مناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.