ارائه مدلی دو هدفه برای مسئله برنامهریزی یکپارچه تولید- توزیع در یک زنجیره تامین چند سطحی با در نظر گرفتن سطح خدمت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش در مدیریت تولید و عملیات، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOM-8-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل کاظمی

استادیار مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، قزوین، ایران

کیوان صرافها

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قزوین، ایران

علیرضا علی نژاد

استادیار مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، قزوین، ایران

چکیده

در این پژوهش، یک مدل دو هدفه مساله برنامهریزی تولید- توزیع یکپارچه در یک زنجیره تامین چند سطحی ارائه شده است. زنجیره تامین پیشنهادی شامل تامینکنندگان، تولیدکنندگان، مراکز توزیع و مناطق مشتری است. تصمیمات برای چندین ماده اولیه و محصول و در دورههای زمانی مختلف گرفته شده است. اهداف مساله علاوه بر کمینهکردن کل هزینههای زنجیره شامل هزینههای حمل و تامین مواد اولیه، آمادهسازی و تولید محصولات، نگهداری موجودی مواد اولیه و محصولات در کارخانهها و مراکز توزیع، حمل و خرید محصولات برای توزیعکنندگان و مشتریان و هزینه کمبود به صورت پس افت، سطح خدمت به مشتریان را با به حداقل رساندن زمان انتقال محصولات از سطوح بالایی زنجیره به دست مشتریان افزایش میدهد. به منظور حل مدل از دو الگوریتم چند هدفه مبتنی بر رویکرد پارتو به نامهای الگوریتم ژنتیک مرتبسازی نامغلوب (NSGA-II) و الگوریتم ژنتیک رتبهبندی نامغلوب (NRGA) استفاده شدهاست. از آنجاییکه خروجی این الگوریتمها به شدت وابسته به پارامترهای ورودی خود هستند، لذا از یک روش تاگوچی بهمنظور تنظیم پارامتر الگوریتمها استفاده شده است. در نهایت بهمنظور اثبات عملکرد مناسب روشهای حل ارائه شده در مدل پیشنهادی، این روشها بر روی مسائل آزمایشی تولید شده با ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک رتبهبندی نامغلوب, الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب, برنامهریزی یکپارچه تولید- توزیع چند هدفه, روش تاگوچی, زنجیره تامین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.