برنامهریزی تولید یکپارچه تامین، تولید و توزیع در زنجیره تامین برگشتپذیر بهکمک مدلسازی ریاضی چندهدفه: مطالعه موردی در یک صنعت High-Tech

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش در مدیریت تولید و عملیات، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOM-9-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رضایی مقدم

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان، ایران

ام البنین یوسفی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان، ایران

مهدی کرباسیان

دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان، ایران

بیژن خیام باشی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان، ایران

چکیده

یکی از مهمترین تصمیماتی که در زنجیره تامین گرفته میشود، مسئله برنامهریزی تولید ادغامی است؛ بهنحویکه در آن برنامه تولید بهینه تمام محصولاتی که از منابع و تجهیزات مشترک استفاده میکنند در افق زمانی میانمدت تعیین میشود. در مقاله حاضر مدل ریاضی چندهدفه برای برنامهریزی تولید ادغامی برای زنجبره تامین برگشتپذیر طراحی شده است. زنجیره تامین مورد مطالعه سهسطحی و شامل چندین تامینکننده، یک تولیدکننده و تعدادی مشتری است. این زنجیره متشکل است از مرکز بازسازی برای اصلاح کالاهای مرجوعی از مشتریان و مرکز نگهداری و تعمیرات برای ترمیم یا انهدام محصولاتی که مدت زمان گارانتی آنها سپری شده است و بهوسیله مشتری عودت میشوند. در مدل پیشنهادی هدف نخست عبارت است از حداقلکردن هزینهها (شامل هزینههای تولید کالا، تامین، نگهداری وکمبود موجودی و هزینههای مرتبط با نیروی انسانی)، دومین و سومین هدف نیز بهترتیب حداکثرکردن رضایت مشتریان و رضایت تامینکنندگان است. همچنین کیفیت محصولات تولیدی هدف دیگر مدل است. برای حل مدل پیشنهادی از روش P-L متریک و نرمافزار LINGOv۱۴.۰.۱.۵۵ استفاده شده است. مدل پیشنهادی یکبار با مثال عددی و بار دیگر با استفاده از دادههای واقعی برگرفته از زنجیرهتامین برگشتپذیر مربوط به یک صنعت Military حل شده است و خبرگان صنعت مربوطه، نتایج حاصله را تایید کردهاند.

کلیدواژه ها

برنامهریزی تولید یکپارچه تامین, تولید و توزیع, زنجیره تامین برگشتپذیر, مدل ریاضی چندهدفه, روش L-Pمتریک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.