مدل معماری امنیتپایه برای صحنه نبرد مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های حفاظتی-امنیتی، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JPAS-9-33_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور فرزین فرد

دانشجوی دکتری امنیت سایبری دانشگاه عالی دفاع ملی

محمد رضا موحدی صفت

استادیار دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

   چکیده اینترنت اشیا بهعنوان یک فناوری نوظهور میتواند قابلیت شناسایی و انتقال دادهها را برای همه اشیا فراهم نماید. کنترل بر عملکرد تجهیزات، شناسایی کاربران و کنترل اطلاعات از مزیتهای اصلی این فناوری است. ویژگیهای خاص صحنه نبرد و تعدد و تنوع تجهیزات بهکاررفته در این محیط باعث شده تا سازمانهای دفاعی در دنیا برای کنترل صحنه نبرد از این فناوری استفاده نمایند. از الزامات بهکارگیری فناوری اینترنت اشیا در صحنه نبرد، توجه به مقوله امنیت و ایجاد یک معماری امنیتپایه است که بر اساس آن همه اجزا و روابط بین اجزا در قالب مولفههای امنیت تعریف گردد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده و روش آن توصیفی - تحلیلی با رویکرد اکتشافی است و دادههای کیفی این تحقیق از مطالعه منابع و پژوهشهای علمی و با استفاده از روش پژوهش کیفی فراترکیب جمعآوری گردیده است و جهت اعتبارسنجی معماری پیشنهادی از نظرات جامعه نمونه که کارشناسان حوزه دفاعی هستند و با فناوری اینترنت اشیا آشنایی کامل دارند و همچنین متخصصان حوزه اینترنت اشیا بر اساس مصاحبه استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که فناوری اینترنت اشیا در محیط رایانش ابری و مبتنی بر کلان دادهها بهترین عملکرد در صحنه نبرد را خواهد داشت. همچنین، مشخص گردید که با توجه به ویژگیهای صحنه نبرد، لایه امنیت باید تمامی لایههای معماری را پوشش دهد.

کلیدواژه ها

امنیت, اینترنت اشیا, حسگرها, صحنه نبرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.