انواع رای در داوری تجاری بینالمللی با تاکید بر حقوق ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله حقوقی بین المللی، دوره: 35، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_CILAMAG-35-58_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی بختیاروند

استادیار گروه حقوق مالکیت فکری دانشگاه قم

میترا احمدی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه قم

چکیده

آرای داوری تجاری بین­المللی، انواع متعددی دارد و دیوان داوری می­تواند آرای جداگانهای در خصوص موضوعات گوناگون صادر کند. در برخی قوانین تصریح شده است که دیوان اختیار دارد که انواع متعددی از رای را صادر کند. در قانون داوری تجاری بین­المللی ایران نیز بهطور تلویحی به انواع رای اشاره شده است. رای نهایی، جزئی و موقت، مهمترین آرایی است که تقریبا در تمامی اسناد بینالمللی بدان اشاره شده است. دسته دیگر آرای داوری مانند غیابی، اعلامی و تاسیسی ازجمله آرایی است که در هیچیک از قواعد و قوانین داوری، نصی به خود اختصاص نداده است. در حقوق ایران، برخلاف مقررات راجع به داوری داخلی، قانون داوری تجاری بینالمللی، حاوی مقررات مجزا و کاملی در خصوص تفسیر و تکمیل رای داوری است. در این مقاله، نویسندگان تلاش کردهاند تا هریک از انواع متعدد رای را مطالعه کرده و پیشنهادهایی جهت اصلاح قانون داوری تجاری بینالمللی ایران ارائه دهند.

کلیدواژه ها

داوری تجاری بینالمللی, رای نهایی, رای موقت, رای اعلامی, رای تاسیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.