شبیهسازی عددی اثر بالک مشبک بر نیروهای آیرودینامیکی یک موشک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه مکانیک سیالات و آیرودینامیک، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IHUMC-9-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر نادری

دانشکده مهندسی مکانیک-دانشگاه امام علی

خشایار یزدانی

دانشکده مهندسی مکانیک-دانشگاه گیلان

امیرحمزه فرج الهی

دانشگاه امام علی (ع)

محسن رستمی

دانشکده مهندسی، دانشگاه امام علی

محمدرضا سلیمی

پژوهشکده هوافضا، تهران، ایران

چکیده

در تحقیق حاضر با استفاده از حل عددی به پیش­بینی میدان جریان و نیروهای آیرودینامیکی سه نوع موشک با طراحی مختلف بالک­ها و نیز مقایسه بالک معمولی و مشبک پرداخته شده است. یکی از مهمترین پارامترهایی که در پایداری و عملکرد موشک بسیار حائز اهمیت است، بالک­ها هستند. طراحی و بهینه­سازی این بالک­ها می­تواند اثرات قابل توجهی در کارآیی آیرودینامیکی و مانورپذیری موشک داشته باشند. نتایج در محدوده اعداد ماخ ۵/۰ تا ۳ و زوایه حمله ۰ تا ۱۰ درجه استخراج شدهاند. در این مطالعه پارامترهایی نظیر نیروی پسا، نیروی برآ، میدان جریان و توزیع عدد ماخ مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که بالک مشبک در موقعیت دم، بیشترین نیروی پسا را ایجاد می­کند. همچنین نتایج نشان دادند که نیروی برآ برای موشک با بالک مشبک در موقعیت دم، از دو موشک دیگر (موشک معمولی و موشک کانارد مشبک) بیشتر است و با افزایش زاویه حمله مقدار نیروی برآ نیز بیشتر می­شود. گشتاور لولایی نیز برای بالکهای قرار­گرفته در موقعیت کانارد، برای بالک مشبک مقادیر کمتری را نسبت به بالک معمولی نشان میدهد. با توجه به نتایج بهدستآمده نیروی پسا از اعداد ماخ زیر صوت به سمت اعداد ماخ فراصوت روند افزایشی داشته و در اعداد ماخ مافوق صوت کاهش پیدا کرده است. علاوه بر این، با افزایش عدد ماخ به سمت اعداد ماخ فراصوتی، امواج عمودی در جلوی بالک تشکیل شده و سبب افزایش شدیدی در نیروی پسا شده است.

کلیدواژه ها

بالک معمولی, بالک مشبک, حل عددی, نیروهای آیرودینامیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.