بررسی نتایج نامطلوب بارداری در زنان باردار با غربالگری یکپارچه آنوپلوئیدی مثبت در دانشگاه علوم پزشکی بابل: فروردین ۱۳۹۶ لغایت خرداد ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 23، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-23-7_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمیم حسینزاده کلاگر

دانشجوی پزشکی عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

فاطمه نصیری امیری

دانشیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

زینب پهلوان

استادیار گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بیمارستان آیتالله روحانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

علی بیژنی

استادیار گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

آزیتا قنبرپور شیاده

استادیار گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بیمارستان آیتالله روحانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

چکیده

مقدمه: غربالگری آنوپلوئیدی قبل از تولد برای تمام زنان باردار صرفنظر از سن مادر از مراقبتهای ضروری قبل از تولد است. با غربالگری قبل از تولد، امکان درمان پیش از تولد جنین و مدیریت مناسب بارداری فراهم میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین نتایج نامطلوب بارداری در زنان باردار با غربالگری آنوپلوئیدی مثبت در سه ماهه اول و دوم و یا ترکیبی از آن دو انجام شد. روشکار: این مطالعه کوهورت از فروردین ۱۳۹۶ لغایت خرداد ۱۳۹۸ در بین ۴۲۳ زن باردار انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، باروری و آزمایشگاهی از پرونده پرهناتال و یا از خود مادر در زمان دریافت مراقبت پرهناتال ثبت شد و سپس این زنان از نظر بروز نتایج نامطلوب بارداری در دو گروه از زنان با نتیجه غربالگری سرمی مثبت و منفی مورد پیگیری قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه ۲۳) و آزمون کای اسکوئر، تی تست و رگرسیون لوجستیک خام و تعدیل یافته انجام شد.میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنیدار در نظر گرفته شد. یافته­ها: در این مطالعه ۴۲۳ نفر از زنان باردار از نظر بروز پیامد نامطلوب بارداری در دو گروه از زنان باردار با غربالگری سرمی آنوپلوئیدی مثبت و منفی مورد پیگیری قرار گرفتند. میانگین سنی در گروه آنوپلوئیدی مثبت و منفی بهترتیب ۷۷/۵±۰۸/۳۳ و ۸۵/۵±۵۴/۲۹ بود (۰۰۱/۰=p).بروز سقط، پرهاکلامپسی، تاخیر رشد داخل رحمی و بستری نوزاد در بخش مراقبت ویژه در گروه آنوپلوئیدی مثبت بیشتر از گروه آنوپلوئیدی منفی بود. میزان شانس خطر خام نتایج نامطلوب بارداری در زنان باردار با غربالگری سرمی آنوپلوئیدی مثبت ۰۴/۰=p (۰۳/۳-۱۵/۱) ۸۷/۱=OR و میزان شانس خطر تعدیل یافته با کنترل سن، شاخص توده بدنی و نخستزایی ۰۲/۰=p (۹۶/۲-۰۸/۱) ۷۹/۱=OR بود. نتیجه­گیری: نتایج نامطلوب بارداری در زنان با غربالگری آنوپلوئیدی مثبت بیشتر است. مطالعات بیشتر جهت تعیین میزان حساسیت و اختصاصی بودن و دقت تست غربالگری آنوپلوئیدی مثبت مورد نیاز است.

کلیدواژه ها

عوارض جنینی, عوارض مادری, غربالگری آنوپلوئیدی, نتایج نامطلوب بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.