CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه حمایت اجتماعی با اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ در زنان باردار

عنوان مقاله: بررسی رابطه حمایت اجتماعی با اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ در زنان باردار
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-23-10_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیلا کریمی - استادیار گروه پرستاری بهداشت جامعه، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، انستیتو سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، تهران، ایران.
سمیه مکوندی - دکتری تخصصی بهداشت باروری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.
میترا مهدویان - دکتری تخصصی بهداشت باروری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، بجنورد، ایران.
ربابه خلیلی - استادیار گروه داخلی جراحی، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، موسسه سبک زندگی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه: بارداری خود واقعهای استرسزا است که در شرایط کنونی، شیوع بیماری کووید-۱۹ ممکن است آن را متاثر سازد. توجه به عواملی که اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ را در زنان باردار بکاهند، ضروری بهنظر میرسد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه حمایت اجتماعی با اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ در زنان باردار انجام شد. روشکار: این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی در سال ۱۳۹۹ بر روی ۲۰۰ نفر از زنان باردار انجام شد. ابزارهای نمونهگیری شامل چکلیست اطلاعات دموگرافیک و مامایی، پرسشنامه حمایت اجتماعی مقیاس خانواده pss-fa و پرسشنامه اضطراب زنان باردار ناشی از همهگیری کووید-۱۹ بودند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل، آنووا و رگرسیون خطی تکمتغیره انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته شد. یافتهها: میزان اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ در زیرگروههای حمایت اجتماعی ضعیف و متوسط و قوی تفاوت معناداری داشت (۰۰۱/۰>p). بر اساس نتایج آزمون همبستگی، بین میزان اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و میزان حمایت اجتماعی دریافت شده در زنان باردار ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت (ضریب همبستگی پیرسون برابر با ۲۱۱/۰- و ۰۰۳/۰=p)؛ بدینمعنا که با افزایش میزان حمایت اجتماعی از جانب خانواده، میزان اضطراب در زنان باردار ناشی از همهگیری کووید-۱۹ کاهش معناداری مییافت. نتیجهگیری: با توجه به ارتباط معکوس بین میزان اضطراب ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و میزان حمایت اجتماعی دریافت شده در زنان باردار، بهنظر میرسد وجود تمهیدات حمایتی از طرف خانواده و اطرافیان در زمان همهگیری کرونا ویروس ضروری باشد.

کلمات کلیدی:
اضطراب, بارداری, حمایت اجتماعی, کووید-۱۹

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1186969/