پترولوژی تراورتنهای معدن قرمز شمال غرب روستای ورتون شمال شرق اصفهان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش علوم زمین و نکوداشت استاد پیشگام علم زمین شناسی ایران دکتر عبدالکریم قریب
  • کد COI اختصاصی: GEOSYMAIAU02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مصدق زاده

کارشناس ارشد رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی

علی خان نصراصفهانی

دکترای زمین شناسی اقتصادی

چکیده

معدن قرمز ورتون در شمال غرب روستای ورتون و شمال شرق شهر اصفهان واقع شده است این منطقه بخشی از زون ارومیه - دختر شمال غرب - جنوب شرق می باشد از نظر ریخت شناسی تراورتنهای این معدن از نوع شکاف - پشته و مربوط به زمان کواترنر است ویژگیهای بافتی نظیر بافت بوته ای حاصل نهشته شدن میکریت ها در اطراف و مابین کلنی های باکتریایی به خصوص سیانوباکتری ها می باشد تراورتنهای این منطقه در فاصله یک تا دو کیلومتری از گسلهای فعال منطقه دیده می شود با توجه به روند این گسلها عامل شکل گیری نهشته ها کشش های موضعی ایجاد شده در پهنه همپوشانی این گسلها است کنگلومرا درمعدن قرمز هم به صورت کانالی و هم بصورت دایکهای نپتونیک مشاهده گردید کنگلومرا از لحاظ جنس دانه ها از نوع چند منشایی یا پلی میکتیک است.

کلیدواژه ها

تراورتن، معدن قرمز، ورتون، زون ارومیه دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.