پیامدهای منفی تاسیس جزایر مصنوعی امارات در خلیجفارس از منظر حقوق بینالملل دریاها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مجلس و راهبرد، دوره: 22، شماره: 83
  • کد COI اختصاصی: JR_NASH-22-83_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور وفایی

استادیار دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی

فاطمه الوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بینالملل، دانشکده

چکیده

امارات متحده عربی با ساخت جزایر مصنوعی متعدد در خلیجفارس موجب برانگیختن حساسیتهای فراوانی ازسوی کشورهای منطقه به خصوص ایران شده است. کشورهای کوچک حاشیه خلیجفارس سعی بر آن دارند تا با ساخت جزایر مسکونی، تجاری و اقتصادی مصنوعی اراضی تحت مالکیت خود را افزایش دهند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. یافتههای این پژوهش بیانگر آن است که قلمروسازی وسیع امارات با چنین سرعتی از یکسو میتواند باعث طولانی شدن روند تعیین مرزهای دریایی ایران و تیرگی روابط دو کشور و دخالت کشورهای فرامنطقهای در حاشیه خلیجفارس شود و ازسوی دیگر ساخت این جزایر موجب نابودی گونههای بینظیر و کمنظیر موجودات دریایی و تیرگی و گلآلود شدن آب و جابهجایی رسوبات کنار ساحل شده است. علاوهبر موارد ذکرشده پیامدهای منفی اقتصادی را باید عنوان کرد که آثار منفی بر اقتصاد ایران خواهد داشت. در این پژوهش به بررسی حقوقی آثار مخرب ساخت این جزایر بهویژه بر محیط زیست شکننده خلیجفارس و مشکلات احتمالی تاسیس جزایر مصنوعی در زمینه افراز مرزها با توجه به عدم تعیین خطوط مرزی امارات در خلیجفارس پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

جزایر مصنوعی خلیجفارس, آثار ساخت جزایر مصنوعی, تاسیس جزایر مصنوعی, محیط زیست خلیجفارس, ژئوپلیتیک خلیجفارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.