مطالعه تطبیقی اقدامات و تجارب دیپلماسی ورزشی در جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منتخب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SPMED-7-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین رضا بخشی چناری

دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه تهران

شیرین زردشتیان

استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

حسین محمدی جامع

دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی تطبیقی تجارب دیپلماسی ورزشی کشورهای منتخب و مقایسه آن با جمهوری اسلامی ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که با توجه به ماهیت و نوع مطالعه که بررسی تطبیقی است از روش مطالعه تطبیقی جرج بردی استفاده شد. کشورهای بررسی شده در بخش تطبیقی پژوهش شامل آمریکا، آلمان، فرانسه، ژاپن، انگلستان و جمهوری اسلامی ایران است. علت انتخاب کشورهای مذبور فعالیتهای موفق و سازماندهی مناسب آنها به عنوان کشورهای پیشرو در حوزه دیپلماسی ورزشی بوده است. اطلاعات مورد نظر این کشورها از طریق جستجو در وبسایتها، مقالات علمی، تحقیقات داخلی و خارجی، کتب مرتبط، اسناد، شواهد و مدارک جمعآوری گردید. همچنین برای بررسی وضعیت کنونی دیپلماسی ورزشی در ایران نیز از طریق مصاحبه با اساتید، نخبگان و صاحبنظران در حیطه دیپلماسی جمعآوری شد. جامعه آماری پژوهش، مدیران عالیرتبه سیاسی- ورزشی کشور بودند که در عرصه ورزش و سیاست سوابق مدیریتی و اجرایی داشتند. نمونه آماری ۱۲  نفر از نخبگان  بودند که به صورت نمونهگیری در دسترس و به شیوه گلولهبرفی انتخاب شدند. یافتههای تحقیق نشان داد که در کشورهای پیشرو در حوزه دیپلماسی ورزشی، در سطح کلان فعالیتهای بسیاری انجام گرفته است که این فعالیتها در سه دسته نهادهای فعال دیپلماسی ورزشی، اولویتهای دیپلماسی ورزشی و اقدامات انجام شده برای تقویت این دیپلماسی طبقهبندی شدند. بررسی وضعیت دیپلماسی ورزشی ایران نشاندهنده عدم برنامهریزی و سیاستگذاری لازم با رویکرد دیپلماسی ورزشی در کشور بود. لذا میتوان گفت از آنجا که تعیین خطمشی سیاست خارجی هر کشور از متغیرهای متعددی تاثیر میپذیرد، جمهوری اسلامی میتواند با الگوبرداری از کشورهای موفق از دیپلماسی ورزشی به مانند ابزاری تسهیلکننده برای اجرای سیاست خارجی استفاده کند

کلیدواژه ها

دیپلماسی, ورزشی, مقایسه, تطبیقی, کشورهای, منتخب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.