تدوین مدل فرایند تجاریسازی دانش با رویکرد بینالمللی در شرکتهای آموزشی دانشبنیان
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه توسعه آموزش جندی شاپور، دوره: 11، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_EDJ-11-4_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 460
نویسندگان
دانشجوی دکترا، گروه مدیریت کارآفرینی، واحدعلی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.
عضو هیئت علمی، گروه اقتصاد و مدیریت، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران.
عضو هیئت علمی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران.
عضو هیئت علمی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف ایجاد بسترهایی برای تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی و عرضه دانش به بازار و جامعه، صورت گرفت و نتایج آن می تواند در راستای رشد فنی و اقتصادی و بالتبع افزایش رفاه اجتماعی در موسسات تحقیقاتی موثر واقع شود. نظر به رشد کمی شرکتهای دانشبنیان در کشور و لزوم چارهاندیشی برای تسهیل شرایط موفقیت این شرکتها در رقابت جهانی، در مطالعه حاضر به ارائه مدل تجاریسازی دانش در شرکتهای دانشبنیان پرداخته شده است. این پژوهش مبتنی بر فلسفه تجربهگرایانه بوده و با رویکردی قیاسی-استقرایی انجام شد. در گام نخست به غربالگری و شناسایی شاخصهای نهایی پژوهش پرداخته شد. بر اساس تحلیل محتوای کیفی مصاحبههای تخصصی انجام شده در مجموع ۵۱ شاخص شناسایی شد. برای غربال شاخصها و شناسایی شاخصهای نهایی از رویکرد دلفی فازی استفاده شد. جهت سنجش اهمیت و اعتبارسنجی شاخصها با تکنیک دلفی از دیدگاه خبرگان استفاده میشود. تحلیل دادههای پژوهش با نرمافزار MaxQDA انجام شد. نتایج نشان دادنخست باید بر عوامل محیطی تاکید شود. آمادگی نهادی و خدمات حمایتی باعث افزایش ظرفیت کارآفرینانه میشود. همچنین سرمایه معنوی در کنار کیفیت شبکه بر قابلیت مدیریت کسبوکار تاثیر میگذارد. برای موفقیت تجاریسازی دانش در حوزه شرکتهای دانش بنیان، وجود تسهیلات و اعتبارات حمایتی رقابتی برای تجاریسازی الزامی است.کلیدواژه ها
تجاریسازی دانش, بازاریابی بینالملل, شرکتهای دانشبنیاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.