اهمیت سنجش نیاز زبانآموزان با اهداف ویژه در رشته مهندسی عرشه: تدوین پرسشنامه نیاز سنجی با استفاده از روش تحلیل عاملی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 7، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_MST-7-4_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 270
نویسندگان
دانشجوی دکتری آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
استاد گروه زبان های خارجه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران ایران
دانشیار دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده
دورههای آموزشی انگلیسی با اهداف ویژه (ESP) به عنوان بخش مهمی از مجموعه آموزش زبان انگلیسی همواره مورد توجه محققان بوده و با فرآیند نیازسنجی در آمیخته است. سنجش نیاز زبانآموزان میتواند به معلمان و برنامه ریزان آموزشی، ایدئولوژی مناسب جهت تهیه و تدوین مطالب آموزشی متناسب با نیازهای تخصصی زبانآموزان را ارائه کند. به همین منظور، پژوهش حاضر با درنظرگرفتن اهمیت به سزای سنجش نیاز زبانآموزان با اهداف ویژه در صدد تدوین پرسشنامه نیازسنجی متناسب با دانشجویان رشته مهندسی عرشه میباشد. این پژوهش از نمونه گیری دردسترس برای انتخاب جامعه آماری استفاده نموده است؛ بدین منظور تعداد ۳۵۰ نفر دانشجوی رشته مهندسی عرشه که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) مشغول به تحصیل میباشند، انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل پرسشنامه اولیه، روش تحلیل عاملی به کارگرفته شد که در نتیجه آن از ۵۱ گویه پرسشنامه اولیه تعداد ۷ گویه حذف شدند. پرسشنامه تدوین شده دارای ۴۴ گویه است که به عاملهای ۱) مهارت زبانی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه؛ ۲) جنبه کاربردی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه ؛ و ۳) بعد دریایی مورد نیاز برای تحقق انگلیسی با اهداف ویژه تقسیم شده اند. یافتههای پژوهش نشان داد که دانشجویان عرشه بر ارتقای مهارت زبان تخصصی خود تاکید داشتهاند، چرا که آنان را قادر می سازد در زمینه تخصصی خود عملکرد بهتری داشته باشند. با توجه به نتایج، میتوان اهمیت نیازسنجی و تحلیل نیاز را در حوزه انگلیسی با اهداف ویژه امری بدیهی دانست که میتواند در رشتههای مختلف و متناسب با اهداف آموزشی و غیرآموزشی دانشجویان تعریف شود.کلیدواژه ها
انگلیسی با اهداف ویژه, روش تحلیل عاملی, مهندسی عرشه, نیازسنجیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.