شناسایی چالش های مدیریت منابع انسانی در بخش دولتی و تأثیر آن بر بهره وری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع انسانی، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_HRMAN-12-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زراعت کار

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

حاجیه رجبی فرجاد

نویسنده مسئول: دانشیار گروه مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم انتظامی امین

ساقی نقاش زاده

کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی ، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی چالش­های مدیریت منابع انسانی در بخش دولتی و تأثیر آن بر بهره‌وری انجام شده است. روش تحقیق، آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از روش تحقیق روایتی که یکی از روش‌های تحقیق کیفی است و ابزار مصاحبه نیمه‌ساختارمند جهت گردآوری داده‌ها استفاده شده است. مصاحبه‌ها با 8 نفر از مدیران منابع انسانی و کارشناسان خبره، صورت گرفته است که دارای ویژگی حداقل سه سال سابقه فعالیت در حوزه منابع انسانی در وزارت جهاد و کشاورزی، سازمان امور اداری و استخدامی، سازمان بهزیستی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده‌اند. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد 31 چالش در حوزه مدیریت منابع انسانی براساس مدل سه­شاخگی در سازمان­های دولتی وجود دارد که بیشترین فراوانی به‌دست‌آمده مربوط به چالش­های "نبود نظام مدیریت منابع انسانی یکپارچه"، "سیاست­های بالادستی"، "قانون" و "عدم شایسته‌سالاری" است.  در بخش کمی جامعه آماری وزارت علوم تحقیقات و فناوری به‌عنوان وزارتخانه منتخب با تعداد جامعه 432 نفر درنظر گرفته ‌شده است که ازطریق فرمول کوکران 203 نفر انتخاب شده‌اند و برای تحلیل داده‌های کمی و آزمون مدل پژوهش از آزمون مدل معادلات ساختاری استفاده‌ شده است. نتایج پژوهش نشان داد که در هر سه مورد مربوط به چالش­های حوزه ساختاری، رفتاری و زمینه­ای بیشتر از 96/1 می‌باشد که می­توان گفت عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه‌ای بر بهره‌وری تأثیر منفی و معنی‌داری دارند؛ یعنی با افزایش چالش­های مرتبط با عوامل ساختاری، رفتاری و زمینه‌ای، ‌ بهره‌وری کاهش می‌یابد.

کلیدواژه ها

چالش‌های منابع انسانی بخش دولتی, مدل سه‌شاخگی, بهره‌وری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.