سازه ها و تجهیزات صنعت برق (تولید، انتقال و توزیع)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهشگاه نیرو
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2559
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

امیر اکبری گرکانی

عسگر جانعلی زاده چوب بستی

مجید بیگی

سحر مختاری جوزانی

چکیده

< p> رشد روزافزون جمعیت، بزرگ شدن شهرها، افزایش سرانه انرژی الکتریکی، وابستگی کلیه فعالیتهای اجتماعی،صنعتی، کشاورزی، اقتصادی و خدماتی به انرژی الکتریکی، تامین این انرژی را به صورت گسترده و در مقیاس بالا و به نحو مطلوب، اجتناب ناپذیر کرده است. انرژی الکتریکی به وسیله نیروگاه ها تولید می شود؛ بدیهی است که تامین این انرژی با این مقیاس و با کیفیت مناسب ازطریق نیروگاه های محلی و کوچک، نه تنها اقتصادی نیست، بلکه در بیشتر موارد، از جوانب مختلف، غیرعملی است؛ ازطرف دیگر، امروزه احداث نیروگاه های بزرگ در نقاط خاصی قابل توجیه است که عمدتا از مراکز مصرف دور هستند، بنابراین لازم است تولیدات نیروگاه ها ازطریق خطوط انتقال، که به نحو مناسبی با یکدیگر ارتباط داده شده و شبکه الکتریکی تشکیل داده اند،به مراکز مصرف هدایت شود. به منظور کاهش تلفات درانتقال قدرت های زیاد و در فواصل طولانی، لازم است ولتاژ تولیدی نیروگاه افزایش داده شود و سپس در نقاط مصرف، طی فرایندی، به گونه ای کاهش داده شود که برای مصرف کننده قابل استفاده باشد. برای تبدیل این ولتاژ، و همچنین به منظور اتصال نقاط مختلف شبکه به یکدیگر،باید ایستگاههایی در شبکه ایجاد شود که به «پست برق» معروف هستند. شبکه انتقال و توزیع نیرو در واقع مجموعه ای است که از تولید برق در نیروگاهها شروع و به مصرف کننده خانگی یا صنعتی منتهی می شود. این شبکه از مجموعه ای از گره ها و رابطه ها تشکیل شده است. در حالت کلی،اجزای موجود در صنعت برق را می توان در سه دسته تقسیم بندی کرد:< br />  واحد تولید< br />  واحد انتقال< br />  واحد توزیع< br /> واحد تولید شامل نیروگاه هاست که در آنها با استفاده از روش های مختلف، انرژی الکتریکی تولید و در واحدهای مختلف آماده استفاده می شود. نیروگاه ها انواع مختلفی دارند که ازجمله آنها می توان به نیروگاه های گازی، بخار، هسته ای، سیکل ترکیبی، بادی، برقآبی، تلمبه ای ذخیره ای، جزرو مدی، خورشیدی و زمین گرمایی اشاره کرد.< br /> واحد انتقال، انرژی الکتریکی را از یک نقطه به نقطه دیگر انتقال می دهد. این خطوط قادر هستند هم جریان متناوب،وهم جریان مستقیم و یا ترکیبی از این دو را انتقال دهند. همچنین، جریان الکتریکی می تواند هم به صورت خطوط هوایی وهم خطوط زیرزمینی منتقل شود.< br /> واحد توزیع وظیفه انتقال نیرو از پستهای انتقال به واحدهای مصرف کننده را برعهده دارد. مهمترین مشخصه ای که خطوط انتقال و خطوط توزیع را از هم متمایز می کند، ولتاژ بالای خطوط انتقال است.< br /> در این نوشتار به معرفی سازه ها و تجهیزات موجود در صنعت برق در دو فصل زیر پرداخته شده است:< br /> ۱ -سازه ها و تجهیزات واحد تولید؛< br /> ۲ -سازه ها و تجهیزات موجود در واحدهای انتقال و توزیع< /p>

کلیدواژه ها

سازه های صنعت برق، تجهیزات صنعت برق، تولید، انتقال، توزیع، اطلاعات جامع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.