ارزیابی و مقایسه روش های نوین بازسازی شبکه های جمع آوری فاضلاب (مطالعه موردی شبکه فاضلاب اصفهان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد اسدی خشوئی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران - آب و سازه های هیدرولیکی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاداسلامی، اصفهان، ایران

علی خوش فطرت

مرکز تحقیقاتی مطالعات آب ، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاداسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

شبکه های جمع آوری فاضلاب به طور دائم و موقت تحت تأثیر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیوشیمیایی قرار دارند که این امر موجب اسیب دیدگی آنها و کاهش عملکرد مناسب در طول دوره طرح می گردد. شبکه فاضلاب شهر اصفهان یکی از قدیمی ترین شبکه های فاضلاب احداث شده در کشور است که با توجه به عمر بالای آن نیاز به بازسازی و نوسازی آن هر روز بیشتر احساس می گردد. انتخاب روش مناسب برای بازسازی شبکه جمع آوری فاضلاب می بایست مبتنی بر روشی باشد که دارای بیشینه مزایای فنی و اقتصادی باشد و همچنین بتواند اثرات زیست محیطی واجتماعی ناشی از طرح های عمرانی را که جزء لاینفک هریک از طرح های عمرانی است، کمینه سازد. در این پژوهش، رفتار هیدرولیکی شبکه فاضلاب مورد مطالعه قبل وبعد از اصلاح و بازسازی در نرم افزار شبیه سازی و مدلسازی گردیده و بر پایه نتایج منتج از نرم افزار، عملکرد شبکه فاضلاب مورد مطالعه بعد از اصلاح و بازسازی به طور کامل تعیین گردیده است. اما نگاه صرفا بر پایه جنبه های هیدرولیکی، تنها جنبه مورد بررسی در این پژوهش نبود و معیارهای اقتصادی، فنی و اجرائی و زیست محیطی و اجتماعی نیز به معیارهای تصمیم گیری روش مناسب بازسازی شبکه فاضلاب افزوده شدند و بر مبنای رویکرد سلسله مراتبی و تلفیق همزمان معیارهای تصمیم گیری، روش لوله های چفت شونده به عنوان مناسب ترین گزینه اصلاح و بازسازی شبکه فاضلاب مورد مطالعه تشخیص داده شده است.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری چند معیاره، روش های نوین ، بازسازی شبکه های فاضلاب، شبکه فاضلاب اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.