وجود کرونا ویروس ها در محیط های آبی : چالش ها و راهکار آ ن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE03_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه امامی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد گرایش محیط زیست گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

سید عرفان موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش فراینده های جداسازی، گروه مهندسی شیمی دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

میلاد مصلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش محیطزیست، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران،

سیده صوفیه موسوی

دانشجوی کارشناسی مهندشی شیمی، گروه مهندس شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

دسترسی به آب سالم یکی از حیاتی ترین چالش ها برای سلامت انسان، حیوانات و گیاهان است. با شیوع جهانی ویروس کرونا موسوم به CoVID-19 در سال 2020 و تغییر وضعیت همه گیری آن از اپیدمی به پاندمی، از سوی سازمان بهداشت جها نی، تلاش ها و نگرانی ها برای بررسی رابطه ی حضور ویروس و امکان بیماری زایی آن در محیط های آبی افزایش یافته است. با توجه به محدودیت دسترسی به آب آشامیدنی در دنیا، بحران آب در کشور ما و با درنظر گرفتن مدت زمان زنده ماندن ویروس ها در محیط های آبی، جهت تصفیه و استفاده مجدد آب، باید روش های بسیاردقیقی برای شناسایی و حذف و یروس ها به کار برده شود. تاکنون تحقیقات کمی در رابطه با احتمال بیماری زا یی کرونا ویروس ها از طریق حضور در منابع آبی منتشر شده است و همچنین روش های تشخیص و غلظت سنجی نیز نیازمند توجه و توسعه بیشتر است. در این پژوهش مروری، ابتدا شیوه های تشخیص و سنجش حضور کرونا ویروس ها مورد بررسی قرار می گیرد و سپس به بررسی عوامل مؤثر فرآیندی ازجمله نوع ویروس (وشش دار و بدون پوشش)، دما، pH و حضور مواد جامد معلق پرداخته و در آخر روش هایی که تاکنون جهت حذف آنها از آب موردبررسیقرار گرفته است، بررسی می شود. طبق بررسی های انجام شده، روش های مبتنی بر نانو فناوری، در تشخیص وجود ویروس ها در آب و حذف آنها از منابع آبی می تواند مؤثر باشد. همچنین میتوان از فناوری های جدید، مانند فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، فناوری های غشایی و جذب سطحی نیز در حوزه سلامت آب آشامیدنی بهره برد

کلیدواژه ها

کرونا ویروس ها، آلودگی ویروسی اب، بقای ویروس، تشخیص و غلظت سنجی ویروس، تصفیه پساب، نانو فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.