مکان یابی تزریق فاضلاب به آب زیرزمینی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و سیستم اطلاعات جغرافیایی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
- کد COI اختصاصی: NWWCE03_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 313
نویسندگان
دکترای مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کارشناس دفتر فنی استانداری، استان فارس
چکیده
با توجه به محدودیت شدید دسترسی به منابع آب در سال های اخیر در کشور و در نتیجه اعمال فشار بهره برداری به منابع آب ز یرزمینی، استفاده مجدد از آب و تغذیه مصنوعی یکی از راه های جبران این فشار محسوب می شود. مهم ترین مرحله در اجرای یک پروژه تغذیه مصنوعی با فاضلاب تعیین مکان های مناسب برای احداث سازه آن است. هدف این تحقیق شناسایی مکان های مناسب احداث سازه در محدوده تصفیه خانه دشت شهرکرد است. در ای ن مطالعه هشت پارامتر مؤثر در احداث سازه تغذ یه مصنوعی فاضلاب شامل نفوذپذیری، هدایت هیدرولیکی، ضخامت لایه اشباع، بارندگی، شیب، ضخامت لایه غیراشباع، غلظت نیترات و شوری در نظر گرفته شده است. بدین منظور از نرم افزارهای ArcGIS 10.3 و Expert Choice 11 برای تحلیل سلسله مراتبی و اولویت بندی مناطق پیشنهادی استفاده شده است. نفوذپذیری با وزن 0/28 در اولویت اول، هدایت هیدرولیکی با وزن 0/23 هدایت هیدرولیکی با وزن 0/17 در اولوی ت سوم قرار گرفتند. همچنین وزن پارامتر بارندگی 0/11، شیب 0/08 و ضخامت لایه غیراشباع 0/06 به دست آمد. نتایج نشان داد که حدود 0/089 درصد از محدوده مطالعاتی برای احداث سازه بسیار مناسب می باشد.کلیدواژه ها
تغذیه مصنوعی ، آبخوان ، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل سلسله مراتبیمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.