تحصیل مال نامشروع و رویه قضایی آن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_733
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا منصوری

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

چکیده

هر کس به طورکلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی باشد جرمی تحـت عنـوان تحصـیل مـال نامشـروع هسـت. بـا توجه به فراوانی ارتکاب جرم مذکور در سالهای اخیر و اینکه ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد زده است، پژوهش حاضر با عنـوان رویـه قضـایی دعـاوی تحصیل مال نامشروع به بررسی رویه های قضایی دعاوی تحصیل مال نامشروع میپردازد. روش انجام پژوهش توصیفی-تحلیلی میباشد. نتـایج حاصـل از پژوهش نشان میدهد که: اصل 49 قانون اساسی معطوف به ثروتهای نامشروع و بیان تکلیـف حکومـت در جمـع آوری و برگردانـدن آنهـا اسـت. ایـن حکم باید با رسیدگی شرعی به وسیله دولت اجرا شود. باوجوداین اصل در قانون اساسی، قانونی که تکلیـف دادگـاه در مجـازات تحصـیل مـال از طریـق نامشروع را مشخص میکند، همان قانون تشدید مجازات مرتکبان ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری است. قانون مـذکور مصـوب 1367 در مـاده 2 تشـدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری را خواسته است. این ماده با عباراتی کلی هر نوع تحصیل مال از طریق نامشروع را جرمانگـاری کـرده در حالی که بنظر می رسد بهتر بود که مقنن به طور خاص برای هر عمل خاص تعیین تکلیف کند.

کلیدواژه ها

رویه قضایی، تحصیل مال نامشروع، ارتشا، اختلاس، کلاهبرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.