بررسی موانع حقوقی جذب سرمایه گذاری خارجی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_715
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر بشیری

عضوهیئت علمی، گروه تجارت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

سعید یوسف حقی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

با توجه به کمبود انباشت سرمایه در کشورهای در حال توسعه و از سوئی فرآیند جهانی سازی اقتصاد، بایستی نسبت به سرمایه گذاری خارجی توجه ویژه داشت . بنابراین بایستی بسترهای لازم در جهت سرمایه گذاری خارجی را فراهم کرده و در راستای حذف موانع پیش روی سرمایه گذاری خارجی اقداماتی را اتخاذ کرد . که حذف موانع بر سر راه سرمایه گذاری خارجی در وهله ی اول مستلزم شناسایی موانع سرمایه گذاری خارجی می باشد . بر این اساس پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع حقوقی ِجذب سرمایه گذاری خارجی با روش توصیفی – تحلیلی انجام گرفت . موانعِ جذب سرمایه گذاری خارجی در دو سطح ملی و فراملی مطرح است . در سطح ملی برخی از اصول قانون اساسی و برخی از مواد دیگر قوانین من جمله قانون کار ، قانون داوری بین المللی و.....مانع از آن است که سرمایه گذاران نسبت سرمایه گذاری در کشورمان اقدام کنند که اولین راهکار برای حل این مسئله اصلاح قوانین است . در سطح فراملی نیز عوامل متعددی در عدم سرمایه گذاری خارجی در ایران نقش دارد از جمله معرفی چهره ی خشن و سخت گیر از کشور ایران به تجار بین المللی که این مسائل نیز در عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور ما بی تاثیر نیست . برای رفع این موانع به نظر می رسد که ایجاد تسهیلاتی برای سرمایه گذاری خارجی و معرفی این تسهیلات به تجار کشورهای خارجی بتوان تا حدودی دیدگاه تاجران خارجی را نسبت به کشور ایران عوض کرده و درنتیجه سرمایه گذاری خارجی را افزایش داد.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری خارجی ، قانون اساسی ، قانون کار ، انقلاب اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.