بررسی صلاحیت دادگاه ها در دعاوی داخلی و خارجی ناشی از تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن هداوند سوری

کارشناسی ارشد فقه و حقوق ، گرایش فقه و مبانی حقوق،دانشگاه قم

محمدحسین عالمی

استاد یار و هیئت علمی گروه فقه و حقوق دانشگاه الزهرا(س)

چکیده

مقاله حاضر به بررسی صلاحیت دادگاه ها در رسیدگی به دعاوی داخلی و بین المللی ناشی از تجارت الکترونیک میپردازد. سؤال اساسی این است که صلاحیت دادگاه ها در رسیدگی به دعاوی داخلی و بین المللی ناشی از تجارت الکترونیک چگونه است؟ روش پژوهش روشی کیفی بوده و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای است. یافته های مقاله حاکی از آن است که تعیین دادگاه صالح بر اساس صلاحیت عام و خاص است. قاعده عمومی صلاحیت در صورتی اعمال میشود که طرفین در قرارداد شرطی در خصوص صلاحیت نگنجانده باشند. درصلاحیت خاص ارتباط بین یک دعوای خاص با مقر دادگاه مطرح است. در رابطه با معیارهای تعیین دادگاه صالح در قراردادهای الکترونیکی معیارهایی همچون، تعیین دادگاه صالح بر اساس اقامتگاه مصرف کننده کالا و خدمات اینترنتی، معیار دادگاه کشور مورد هدف فعالیت تجاری الکترونیکی صلاحیت دادگاه محل اجرای قرارداد مورد توجه است.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، دادگاه صالح،دعاوی خارجی، دعاوی داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.