نقش بازی و اتاق بازی در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE02_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه پیروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته آموزش و پرورش ابتدایی، موسسه آموزش عالی امام جواد(ع).

سیدعباس زرگرچی

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی امام جواد(ع).

چکیده

در این پژوهش به تأثیر بازی در یادگیری، پرورش روح، ذهن و خلاقیت کودکان می پردازد. بازی فعالیتی طبیعی، لذت بخش، شگفت انگیز و پر رمز و راز است. بازی وسیله ای برای بیان احساسات، برقراری روابط، توصیف تجربیات، آشکار کردن آرزوها و خود شکوفایی است. بازی از ضروریات زندگی کودک است و در رشد ذهنی و جسمی کودک تأثیر ویژه ای دارد. بازی وسیله ای است که کودکان از طریق آن احساسات خود را بیان کرده، با دیگران رابطه برقرار می کنند. جنبه های مختلف عقلانی، جسمانی و اجتماعی کودک در بازی رشد پیدا می کند و به همین دلیل بازی در یک کودک فعالیتی جدی است که نمی توان او را از آن بازداشت. تمام کودکان با وجود اختلافات فردی، سعی دارند در سال های اولیه نیروهای خود را به کار اندازند و فعالیت های گوناگونی انجام دهند که ظاهراً به بازی معروفند، اما در اصل، سرچشمه نشاط و شادی آن ها ست. بازی طبیعی ترین وسیله آموزشی و یادگیری کودک است. او از طریق بازی آموزش می بیند، چیزهای تازه کشف می کند، به خاصیت اشیاء پی می برد، رفتار بزرگترها را تقلید می کند و دنیای اطراف خود را می شناسد. در این مقاله با توجه به اهمیت نقش بازی در آموزش کودکان با وجود مشکلات به وجود آمده از بیماری کرونا با منابعی محدود نسبت به این موضوع مطالبی جمع آوری شده و سپس در مورد تصمیمات و اقداماتی که آموزش و پرورش ایران به ایجاد اتاق بازی در مدارس ابتدایی اطلاعاتی جمع آوری شده است و همچنین برای نمونه از روش های موفق آموزشی همراه با بازی به روش آموزشی کشور فنلاند صحبت به میان آمده و تاثیر بازی در موقعیت نظام آموزشی این کشور ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بازی، اتاق بازی، رشد جسمی، رشد ذهنی، رشد اجتماعی، رشد عاطفی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.