بررسی تأثیر ترکیب لاکتوباسیلوس روتری و کومارین بر روی مهار سلولهای سرطانی معده ردهی سلولی AGS
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 24، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-24-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 457
نویسندگان
Department of Biology, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, I.R. Iran.
Department of Microbiology, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, I.R. Iran.
Department of Biology, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardebil, I.R. Iran.
چکیده
سابقه و هدف: لاکتوباسیلوس روتری، اثراتی با طیف گسترده در برابر باکتریهای گرم مثبت و منفی؛ و همچنین قارچها و تکیاختهها دارد. کومارینها از توانایی بالا برای مهار و درمان سرطان برخوردار هستند. آپوپتوز، مرگ برنامهریزیشده سلولی میباشد که در رشد و نمو و هموستازی موجودات زنده نقش اساسی ایفا میکند. ژن Bax و Bcl2 از جمله ژنهای کلیدی در مسیر داخلی آپوپتوز میباشند و این مطالعه بهمنظور تعیین اثر کومارین و لاکتوباسیلوس روتری بر بیان ژنهای آپوپتوزیBax وBcl2 بر ردهی سلولی AGSانجام شد. مواد و روشها: پس از کشت سلولهای سرطان معده، کومارین و لاکتوباسیلوس روتری در غلظتهای مختلف بر این سلولها تأثیر داده شد و اثر مهارکنندگی بر تکثیر سلولی با استفاده از روش (MTT) مورد ارزیابی قرار گرفت. RNA سلولها با استفاده از کیت استخراج RNA تخلیص شد و در نهایت پس از ساختcDNA، بیان دو ژن مرتبط با آپوپتوز با واکنش Real time PCR تعیین گردید. نتایج: نتایج حاصل از روش MTT بر سلولهای سرطان معده، خاصیت مهارکنندگی کومارین و لاکتوباسیلوس روتری را نشان داد. همچنین نتایج حاصل از آزمون Real time PCR مشخص کرد که میزان بیان ژن Bax و Bcl2 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیداری داشته است. نتیجهگیری: با توجه به اثرات کومارین و لاکتوباسیلوس روتری در مهار تکثیری سلولهای AGSو افزایش ژنBax وBcl2 میتوان نتیجه گرفت که کومارین و لاکتوباسیلوس روتری میتوانند با تأثیر بر بیان ژنهای دخیل در آپوپتوز موجب القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی شوند.کلیدواژه ها
Stomach cancer, Lactobacillus reuteri, Coumarin, سرطان معده, لاکتوباسیلوس روتری, کوماریناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.