اثر مواجهه مزمن با نیترات در دوره بارداری و پس از تولد بر حافظه احترازی در موش سوری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 22، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-22-6_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا گلفام

Physiology Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I. R. Iran.

اژدر حیدری

Physiology Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I. R. Iran.

ابوالفضل ارجمند

Physiology Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I. R. Iran.

چکیده

سابقه و هدف: نیتریک اکساید به­ طور مستقیم در مکانیسم ­های مسئول نورون­زایی و تکامل در جنین دخیل است. همچنین، نیتریک اکساید در مدل­ های مختلف می تواند باعث تخریب و یا بهبود حافظه گردد. از طرف دیگر، گزارشاتی وجود دارد که نشان می­ دهند تجویز نیترات می­ تواند به تولید نیتریک اکساید منجر شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر مواجهه مزمن با نیترات در دوره بارداری و پس از آن بر حافظه احترازی در فرزندان موش­های سوری است. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی 28 موش سوری نر به 4 گروه زیر تقسیم­بندی شدند: دو گروه کنترل و دو گروه آزمایش که نیترات سدیم (100 میلی­گرم/لیتر) را در آب آشامیدنی در طول دوره بارداری و شیردهی تا 6 روز و 11 روز پس از تولد نوزادان دریافت کردند. یادگیری و حافظه حیوانات 30 روز پس از آخرین دریافت نیترات سدیم در دستگاهStep down   و طی 2 روز (آموزش و آزمون) بررسی شد. اندازه ­گیری متابولیت ­های نیتریک اکساید در بافت مغز با استفاده از روش گریس انجام گردید. نتایج: دریافت نیترات سدیم در طول دوره بارداری و شیردهی تا 11 روز پس از تولد سبب بهبود حافظه احترازی نسبت به گروه کنترل در حیوانات گردید (0/05< P). همچنین، دریافت نیترات سدیم در طول دوره بارداری و شیردهی و پس از تولد تا 6 و 11 روزگی تغییری در میزان متابولیت ­های نیتریک اکساید ایجاد نکرد. نتیجه گیری: دریافت نیترات سدیم در دوران بارداری و شیردهی سبب بهبود حافظه اجتنابی در موش سوری می­ شود.

کلیدواژه ها

Nitrate, Avoidance memory, Mice, Nitric oxide, Pregnancy, Lactation, نیترات, حافظه احترازی, موش سوری, نیتریک اکساید, بارداری, شیردهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.