برنامه ریزی مبتنی بر سناریو رویکردی نوآورانه به توسعه استراتژی های مدیریت بحران در سازمان ها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت بحران، زلزله و آسیب پذیری اماکن و شریانهای حیاتی
  • کد COI اختصاصی: NCEVSLL01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بشیر حسینی

پژوهشکده سوانح طبیعی

وحید حسینی جناب

پژوهشکده سوانح طبیعی

مسعود تاجبخش

دانشگاه جامع علمی کاربردی

چکیده

با توجه به آمار و تجربیات گذشته در سوانحی که رخ داده است و نیز رشد روزافزون و لجام گسیخته شبکه شهری و بارگذاری حجم عظیمی ازسرمایه های انسانی و مادی در شهرها بخصوص کلان شهرها، معضلی که هنگام بروز حوادث و سوانح خود را نمایان می سازد، هماهنگ نبودن سازمان های مسئول در کنترل حوادث و بحرا نها می باشد، که میزان خطرپذیری را در زمان بحران افزایش داده و باعث هدر رفتن سرمایه های جامعه (اعم از انسانی، مالی، سازمانی و ...) شده است و به عبارتی دیگر، امروزه عمده ترین نقاط ضعف مدیریت بحران عدم هماهنگی و همکاری سازمان ها ، کمبود ضوابط و مقررات جامع و پراکندگی و ناکافی بودن قوانین و مقررات موجو د، محدودیت منابع مالی است. پس جستجوی شیوه ای در مدیریت و برنامه ریزی کلان در سطح سازمان ها که بتواند سطح آمادگی و هماهنگی مابین آنها را افزایش دهد از اهمیت حیاتی برخوردار است . مهمترین مشکلاتی که لزوم ایجاد و تدوین چنینی برنامه و سیستمی را ایجاد می کند، عبارتند از: سیاست ها و رویه های متفاوت سازمان ها؛ عدم وجود یک ساختار سازمانی مشترک بین سازمانی؛ عدم وجود یک فرآیند ب رنامه ریزی هماهنگ؛ عدم وجود ارتباطات بین سازمانی و ... . عدم آمادگی سازمان ها و نیز احتمال رخداد حوادث و سوانح، یکی از دلایل عدم قطعیت آینده به شمار می آید که آینده جامعه و سازمان ها را با ابهاماتی روبرو می سازد، بر همین اساس بایستی سازمان ها در برنامه ریزی های خود به آن توجه داشته باشند. در این مقاله سعی شده است که لزوم برنامه ریزی سازمانی و تعیین برنامه استراتژیک سازمان مورد بررسی قرار بگیرد و بر اساس الگوهای نوین برنامه ریزی اقتضایی، روش برنامه ریزی مبتنی بر سناریو جهت کارآمدی سازمان ها ارائه گردد

کلیدواژه ها

آینده نگری، استراتژی، برنامه ریزی، مدیریت بحران، سناریو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.