نگاهی اجمالی به کاربرد انواع صناعات ادبی در خسرو و شیرین نظامی گنجوی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF06_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یادگاری

دانشجومعلم رشته آموزش زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس علامه طباطبایی اردبیل

چکیده

یکی از شیرین ترین و جذاب ترین بخش ادبیات حیطه صناعات ادبی و فنون بلاغت یا همان آرایه های ادبی است. در این مقالهپس از ذکر پژوهش ها و کتاب های تألیف شده در موضوع صناعات ادبی، توضیحاتی برای اکثر فنون و صناعات ادبی، مطابق باکتاب فنون بلاغت و صناعات ادبی مرحوم جلال الدین همایی و سایر منابع معتبر آورده ایم. و سعی کردیم برای هر آرایه،مطابق توضیحاتی کتاب فنون بلاغت و صناعات ادبی مرحوم همایی برای هر صنعت ادبی چند شاهد و مثال را از منظومهخسرو و شیرین نظامی گنجوی بیاوریم. این مقاله کوششی برای تسهیل در امر یاددهی و یادگیری آرایه های ادبی است. درآخر پس از نتیجه گیری و ارائه راهکارهایی برای افزایش انگیزه و علاقه دانشجویان و دانش آموزان به ادبیات ارائه گشته است.

کلیدواژه ها

صناعات ادبی، فن بدیع، نظامی گنجوی، خسرو و شیرین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.