CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل توانمندی ژتوپلتیکی تاثیر گذار در امنیت مرزی و توسعه پایدار،مطالعه موردی ایران و جمهوری آذربایجان با (تاکید بر استان گیلان)

عنوان مقاله: تحلیل توانمندی ژتوپلتیکی تاثیر گذار در امنیت مرزی و توسعه پایدار،مطالعه موردی ایران و جمهوری آذربایجان با (تاکید بر استان گیلان)
شناسه ملی مقاله: GEOB03_036
منتشر شده در سومین کنفرانس بین‌المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار ایران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

عباس احمدزاده - دانش آموخته کار شناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت

خلاصه مقاله:
پدیده مرز و کارکردهای گوناگون آن موضوع و مسئله مورد توجه رویکرد های علمی مختلف می باشد ، تاثیرات مستقیم وگسترده مرزهای کشور ایران و آذربایجان بر حاکمیت ملی و امنیت داخلی ، اوضاع اقتصادی ،سرمایه گذاری داخلی وخارجی ،فرهنگ و ایدیولوژی، دیپلماسی و نیروی انتظامی دارد.امنیت بستر ساز توسعه است. و فرایند توسعه یک فرایندتدریجی است. و آن چه می تواند امنیت مرزها را تضمین کند توسعه پایدار مناطق مرزی است. توسعه پایدار با برقراریامنیت در مرز ها با همکاری ، .... ، همگرایی منطقه ای امکان پذیر است . نا امنی و بحران مانع هر گونه توسعه و پویاییکشور خواهد شد. مسئله اساسی این پژوهش شناسایی چالش های سیاسی و امنیتی.... ، ارائه استراتژی متناسب با تواناقتصادی ،اجتماعی ،طبیعی (ژئوپلی نومی) با توجه به تهدیدات وفرصت های پیش آمده با رویکرد جدید ژئوپلیتیکی و درنظر گرفتن فضای سایبرجهت ایجاد امنیت و توسعه پایدار برای ارتقای کشور ایران در منطقه می باشد. باتوجه به اینکهایالات متحده آمریکا اهداف ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی خود را در حوزه کاسپین با منزوی ساختن ایران می باشد ، اینپژوهش به دنبال ارزیابی این فرضیه است که عملکرد دولت (دیپلماسی) در امنیت و توسعه پایدار تاثیر گذار است. در تاریختوسعه یافتگی ،نیروی محرکه توسعه نهاد دولت بوده است .اگر کشوری علاقه مند به توسعه باشد لازم است بیش تر بهدرون سرزمینی توجه کند و آن را سامان دهد. علاوه بر این با ظهور رویکردهای جدید ژئوپلتیکی در جهان و سابقه تمدنمشترک با کشور آذربایجان،هم مرز بودن و علایق ژئوکالچر امنیت روابط جلوه گر می باشد . هدف مقاله تبین عواملژئوپلیتیکی تاثیر گذار در امنیت مرزها و توسعه پایدار می باشد ،از لحاظ روش ، تحلیلی –توصیفی و مطالعات کتابخانه ایاطلاعات گردآوری شده است.

کلمات کلیدی:
امنیت ، توسعه پایدار ، مرز ، ایران ،آذربایجان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1181106/