گزارش یك مورد عفونت ادراری ناشی از كلی باسیلوز در یك قلاده سگ نر 5 ساله نژاد ژرمن شپرد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد حسینی

استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران

تکتم شاهداندشتی

دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران

تینا ایمانی شاهاندشتی

دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر ، ایران

علی اکبر ایزدی آملی

دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر ، شبستر ، ایران

چکیده

اشريشياكلي (E.coli) يك باكتري ميله اي شكل و گرم منفي از خانواده ي انتروباكترياسه مي باشد سويه هايي از باكتريE.coli كه در مكان هايي خارج از دستگاه گوارش ايجاد عفونت و بيماري مي نمايند را تحت عنوان پاتوتيپ بيماريزاي خارج روده اي نام گذاري مي كنند گوشتخواران و جانوران همه چيزخوار در مقايسه با علفخواران واجد تعداد بيشتري از اين باكتري مي باشند . مواد و روش كاريك قلاده سگ نر 5 ساله نژاد ژرمن شپرد با علائم رخوت،سستي،بي حالي، كميافزايش دماي بدن،تكرر ادرار با كمي كدورت آن به كلينيك درماني مراجعه كرد. با چك كردن رسوبات ادراري و ديدنE.coli ماهيت باكتري بودن آن مشخص شد.ميزان PH ادرار و نيتريت آن اندازه گيري شد. براي تشخيص بيشتر درمحيط هاي بلادآگار و TSI و EMB (ائوزين متيلن بلو)كشت داده شد.براي ارزيابي بيشتر تست بيوشيميايي MR-VP نیزانجام شد.براي تشخيص اينكه به كدام آنتي بيوتيك حساس است آنتي بيوگرام گذاشته شد.بحث و نتيجه گيريميزان PH ادرار( 8) و ميزان نيتريت آن مثبت بود.در محيط كشت EMB پرگنه هاي سبز متاليك ايجاد شد.پس از انجام كشت و آزمايشات در نهايت مشخص شد باكتري E.Coli است.براي درمان از مايع درماني و آنتي بيوتيك هاي انروفلوكساسين و كوتريموكسازول استفاده شد.بعد از طي دوره درمان بهبودي حاصل شد.

کلیدواژه ها

باکتری E.coli، سگ، آنتي بيوگرام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.