کالکشن سازی در دنیای مد با بهره گیری از هنرهای پلاستیک محض و کاربردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: جشنواره ملی پارچه فجر
  • کد COI اختصاصی: FAJRNFF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا محبوبیان

گروه طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی امام جواد (ع)، یزد، ایران

سیدجواد درخشن

گروه طراحی پارچه و لباس، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران

سالار ظهوری

گروه طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی امام جواد (ع)، یزد، ایران

چکیده

در دنیای امروز مجموعه سازی یکی از مهمترین پارامترهایی است که در هنر طراحی پارچه و لباس تاثیر گذارمی باشد. در واقع قرار گرفتن در یک مجموعه با یک شرایط پیوسته از لحاظ فرم، طرح با یک موضوع مشترکبرای یک کاربرد مشخص باعث میگردد که یک کالکشن شکل بگیرد. نکته مورد توجه در این مقاله توجه بهارائه شیوه های جدیدی از کالکشن سازی (مجموعه سازی) می باشد که بر اساس یک سری اصول و قواعد زیباییشناسی و مخاطب شناسی شکل گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی کالکشن سازی در دنیای مد با بهرهگیری از هنرهای پلاستیک، محض و کاربردی می باشد. روش تحقیق در این پژوهش به صورت تجربی و تحلیلیخواهد بود. که در آن پیشینه پژوهشی، در تحقیقات و مطالعات انجام شده با نگاه به ماهیت هنرهای ذکر شدهو جایگاه آنها در طراحی پارچه و لباس بررسی می شود. بنابراین بر اساس اصول مجموعه سازی، با گرد آوریتصاویر هنر پلاستیک و محض مدلهای متعددی برای کالکشن پارچه و مانتو طراحی شد و از لحاظ زیباییشناسی مورد تجزیه و تحلیل قرارخواهند گرفت. یافته های پژوهش نشان میدهد که طراحی مجموعه یکی ازاصلی ترین و شاخص ترین دست آوردهای دنیای مد می باشد وبسیاری از طراحان مد، مزون داران و همچنینو کسانی که در این رشته مشغول به کار هستند به سمت ارائه کالکشن روی آوردند که کالکشن ها می تواندبصورت ماهانه یا فصل نامه باشد. هر چه تنوع مجموعه بالاتر باشد گواه قدرت و خلاقیت بالاتر طراح لباس رادارد طراح می تواند در قالب یک برند باشد یا شخصی دوز باشد. بنابراین با استفاده از کالکشن سازی در دنیایمد به منظور افزایش راندمان در تولید و فروش باید عنوان نمود در این میان پوشاکی اثر بخش است که بتواندبا استفاده از کالکشن سازی و بهره گیری از سایر هنرهای محض و کاربردی توجه مخاطب را جلب کرده و تاثیروکشش خرید مخاطبان را تحریک کند. و به عنوان یکی از پر فروش ترین لباس های جامعه امروزی می تواند درترغیب مخاطبین به خرید بیشترین کالا موثر بوده و راندمان فروش را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

کالکشن سازی، طراحی پارچه، هنر پلاستیک، هنر محض، هنر کاربردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.